De când a ajuns în fruntea clasamentului de juniori, Casper Ruud și-a continuat ascensiunea – și a depășit – performanțele tatălui său, pătrunzând în Top 10 al ATP și câștigând șase titluri în carieră – dintre care cinci le-a cucerit în 2021. Într-o nouă ediție a Players' Voice, numărul 8 mondial reflectă asupra unui 2021 memorabil, lecțiile grele învățate la turneele de Grand Slam și ce înseamnă să-și reprezinte țara.
Gândindu-mă la anul trecut, când mi-am început sezonul în Australia, nu aveam idee că voi putea câștiga cinci turnee. Cine câștigă este jucătorul care a fost cel mai bun toată săptămâna, așa că este ceva la care ținești mereu, dar nu este ușor de reușit! Este de fapt unul dintre cele mai grele lucruri pentru că de obicei începi cu 64 sau 32 de jucători, dar va fi doar un singur campion. Tocmai s-a întâmplat ca de cinci ori anul trecut să fiu acel campion. Este, evident, un sentiment grozav, distractiv și, deși este puțin suprarealist, mi-a dat încrederea să știu că de fiecare dată când încep un nou sezon, sunt capabil să câștig mai multe turnee și asta este o motivație foarte benefică.
Internazionali BNL d'Italia
Prezență incredibilă în finalele de la Roma! De câte ori au ajuns Nadal și Djokovic în ultimul act
15/05/2022 LA 12:02
https://i.eurosport.com/2022/01/07/3282033.jpg
Dacă aș avea opțiunea de a schimba acele cinci titluri pentru un titlu de Grand Slam, cred că este un "da" categoric din partea mea. Grand Slam-urile sunt, evident, cele mai mari turnee pe care le avem în acest sport - sunt ceea ce își dorește toată lumea în acest sport. Îmi amintesc prima dată când am jucat un tablou principal după ce am trecut prin calificări (Australian Open 2018) și a fost un sentiment foarte special.
În 2021, nu am reușit să evoluez atât de bine pe cât speram la Grand Slam-uri. Cred că am avut un început bun; ajungând în runda a patra la Australian Open pentru prima dată în cariera mea, dar, în general, au fost o mică dezamăgire pentru mine. La Roland-Garros, am jucat cu Alejandro Davidovich Fokina în turul al treilea și meciul s-a încheiat în favoarea lui, 7-5 în setul cinci. A fost o înfrângere foarte grea pentru mine, deoarece am avut un sezon grozav pe terenul de zgură, așa că Openul Francez a fost un obiectiv mare pentru mine. A fost un meci nebunesc, de tip rollercoaster și știam că am șansele mele, dar le-am ratat.
Am avut un meci similar la Wimbledon, unde am pierdut în fața lui Jordan Thompson într-un alt duel strâns de cinci seturi. Bineînțeles că nu vrei să pierzi acele meciuri, dar, în același timp, îți dau motivație pentru anii următori, pentru că atunci când vei avea șansa să le joci din nou, îți vei aminti de pierderea amară pe care ai avut-o anul precedent și te vei gândi , 'te rog nu mai lăsa asta să se întâmple anul acesta!'
Cred că este bine să ai niște momente grele și înfrângeri pe tot parcursul sezonului, deoarece înseamnă că poate vei performa puțin mai bine data viitoare. Sper să fiu într-o poziție în care să pot câștiga aceste turnee mari, dar se simte departe acel moment... Desigur că voi face tot ce pot și sunt pregătit să muncesc din greu. Cred că Roland-Garros va fi întotdeauna unul dintre cele mai mari turnee pentru mine în fiecare sezon. 2024 va fi, evident, un an special pentru că odată cu Jocurile Olimpice, voi avea două șanse să câștig acolo. Voi împlini 25 de ani atunci, așa că sper să joc la cel mai înalt nivel al carierei mele până în acel moment.
Asta înseamnă să devin un jucător mai bun an de an și sunt foarte recunoscător că am sprijinul familiei mele. Tatăl meu este antrenorul meu și întreaga mea familie este foarte implicată în cariera mea. Acest sport, așa cum știm cu toții, nu este ușor, așa că tot ce se poate întâmpla în afara terenului, ei încearcă rezolve totul, astfel încât eu să mă pot concentra pe tenisul meu. Tatăl meu m-a ajutat încă de când eram foarte mic și avem o relație foarte bună tată-fiu, la fel ca antrenor-jucător. Cred că el este o mare parte din motivul pentru care am ajuns atât de departe și a fost important pentru mine să am pe cineva cu experiența lui alături de mine în circuit. Când construiam jucătorul care îmi doream să fiu cu puterea și pregătirea mea fizică, el m-a făcut să realizez că fiecare antrenament contează. Trebuie să joci tenis multe ore și să lovești o mulțime de mingi pentru a deveni un jucător bun și cred că asta m-a făcut să mă maturizez destul de devreme.
https://i.eurosport.com/2022/01/07/3282037.jpg
Este distractiv pentru noi, ca familie, să punem Norvegia pe harta lumii tenisului. Port cu mândrie steagul Norvegiei și joc mereu cu drag pentru țara mea - chiar dacă joc meciuri în circuitul ATP, am Norvegia lângă numele meu și îmi place mereu să joc în Cupa ATP și Cupa Davis.
Vreau să fac din tenis un sport care devine puțin mai popular în Norvegia. Nu spun că ar trebui să ardem schiurile, dar poate unii copii tineri și atletici își pot alege o rachetă și își pot aduce talentul pe terenul de tenis. Poate că pot face tenis vara și schiează iarna pentru că ar fi foarte distractiv să vezi mai mulți copii jucându-se. Știu că în ultimii ani, tenisul a crescut cu siguranță și tot mai multe canale TV îmi arată meciurile. Este întotdeauna plăcut să știu că oamenii de acasă mă urmăresc și sper să îi pot face mândri!
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Internazionali BNL d'Italia
Casper Ruud, mesaj superb la fileu pentru Novak Djokovic, după ce sârbul a ajuns la 1000 de victorii
15/05/2022 LA 07:38
Internazionali BNL d'Italia
Djokovic e iar în finală la Roma! A trecut de Ruud și a ajuns la victoria cu numărul 1000 a carierei
14/05/2022 LA 20:20