După o perioadă de recuperare de două luni, Danielle Collins a câștigat primul titlu al carierei la Palermo doar câteva săptămâni mai târziu - și un al doilea consecutiv la San Jose - datorită consistenței și încrederii pe care le-a căpătat datoritătratamentului pentru endometrioză care i-a schimbat viața.
În cea mai recentă ediție a Players' Voice, vedeta WTA vorbește deschis despre modul de a trăi cu această afecțiune, modul în care intervenția chirurgicală a ajutat-o ​​să se transforme și dorința ei de a deschide mai multe discuții în rândul femeilor despre problemele care pot apărea.
Întotdeauna am avut menstruații foarte dureroase, dar îmi amintesc că acum câțiva ani am fost trezită din somn și trebuia să merg cât de repede pot la farmacie pentru a cumpăra antiinflamatoare doar pentru a putea trece peste acea noapte. Încă de la acel incident, eu mă îmbolnăveam cu adevărat în perioada menstruală, aveam simptome aproape asemănătoare gripei; febră, frisoane, vărsături, leșin uneori și chiar nevoia de a merge la spital. Aveam, de asemenea, o mulțime de lichide în stomac, care mă balonau și era totul atât de agonizant. Urma ca aceste dureri să aparălună de lună. Din punct de vedere mental m-ar fi distrus deoarece a fost foarte greu să știu că va trebui să evoluez în acea stare.
US Open
Concluziile trase de Naomi Osaka, după eliminarea de la US Open: "Este un haos în capul meu"
31/08/2022 LA 07:42
A fost incredibil de debilitant - a existat o singură ocazie în care fizic nu am putut urca într-un avion pentru a mă deplasa la următorul turneu din cauza acelor durero. Apoi, au fost momente când am fost forțată să mă retrag din meciuri, pentru că aveam această durere, simțeam că ceva mă înjunghie de la spate până la picior, în timp ce uterul meu se răsturnase și exercită presiune asupra nervului sciatic. Asta însemna că trebuia să mă retrag în mod regulat din turnee, deoarece corpul meu pur și simplu nu-mi permitea să mă antrenez sau să concurez.
https://i.eurosport.com/2021/10/19/3239208.jpg
Am vorbit cu mulți medici care mi-au spus că menstruațiile mele dureroase erau normale ... Desigur, uneori erau, dar uneori când ai simptomele pe care le aveam, nu era chiar așa. Eram într-o poziție foarte norocoasă, deoarece aveam o prietenă foarte bună, care fusese diagnosticată anterior cu endometrioză și am recunoscut că avem simptome aproape identice. Ea a fost cea care m-a încurajat să vizitez un ginecolog specializat în zonă și atunci a fost sugerată pentru prima dată opțiunea operației.
Când ai endometrioză, nu o poți diagnostica sigur până nu ești examinat prin laparoscopie, deoarece RMN și imagistica nu vor arăta întotdeauna totul. În cele din urmă, s-a dovedit că au găsit un chist de mărimea unei mingi de tenis care nu a apărut pe o ecografie transvaginală, lucru care mi s-a părut nebunesc. A avea o intervenție chirurgicală însemna să trebuiască să-mi pun sezonul pe hold, ceea ce a fost destul de trist, deoarece jucam atât de bine la începutul anului; obțineam rezultate bune în Australia și am învins numărul 1 mondial. Faptul că a fost an olimpic a fost, de asemenea, în mintea mea, dar știam în profunzime că, dacă aș continua să joc cu tot ceea ce am avut de-a face, nu aș fi putut niciodată să ajung acolo unde mi-am dorit.
Operația efectivă a implicat ruperea peretelui meu abdominal în patru locații diferite, așa că a fost necesară multă recuperare pentru a redobândi această forță. Când am revenit pe teren am fost descurajată, deoarece există o mulțime de mișcări repetitive implicate, mai ales la serviciu, și am ajuns să simt dureri în zona respectivă în timpul meciului meu din turul 3 împotriva Serenei la Roland Garros.
https://i.eurosport.com/2021/10/19/3239218.jpg
Am avut o ruptură de gradul doi în abdomen, ceea ce însemna că trebuia să revin acasă și să pierd toate turneele pe iarbă premergătoare Wimbledon-ului. Apoi am avut doar câteva zile de antrenament înainte și eram foarte îngrijorată de faptul că mă voi accidenta din nou - erau momente când ajungeam la lovituri și mă întrebam dacă ar trebui să încerc să le returnez. Cred că, în calitate de sportivi care ne întoarcem pe teren după orice intervenție chirurgicală sau accidentare gravă, depășirea blocajului mental este una dintre cele mai dificile provocări și trebuie găsită o modalitate de a renunța la aceste gânduri.
Am simțit că fac progrese câteva săptămâni mai târziu la Palermo - întâmplător pentru că aveam tendinită la cot, astfel încât m-a distras de la ceea ce se întâmpla cu zona abdominală. Dintr-o dată, a fost grozav pentru că nu mai aveam durerea pe care o simțeam la abdomen și totul se simțea bine. Am câștigat primul meu titlu WTA acolo și apoi al doilea doar o săptămână mai târziu la San Jose - eram într-o formă uimitoare! Nu a trebuit să mă gândesc prea mult la ce fac pe teren pentru că eram în zonă. Având această rezistență susținută și putând juca meci după meci în fiecare zi - ceva cu care nu eram obișnuită de atât de mult timp - a făcut operația să pară mult mai plină de satisfacții.
Am avut sentimentul că făcut lucrurile să fie mai bune, dar nu mi-am dat seama cât de drastic. Sincer a făcut o diferență fantastică; să nu-mi fac griji cu privire la menstruația mea și să mă gândesc la toate scenariile cu privire la cât de rău îmi va afecta performanța, cum va trebui să-mi ajustez antrenamentul, cum voi avea nevoie să dorm suplimentar ... Știind doar că acum pot sta acolo fizic și mental, fără a avea frica persistentă de a rămâne blocată cu simptome îngrozitoare timp de până la două săptămâni m-a ajutat cu adevărat să întorc pagina.
https://i.eurosport.com/2021/10/19/3239222.jpg
Desigur, trebuie să iau medicamente pentru tot restul vieții, astfel încât țesutul endometriozei să nu crească din nou. Știu că, uneori, după intervenția chirurgicală, țesutul poate crește înapoi în câțiva ani, dar medicamentul este conceput pentru a preveni revenirea acestuia, așa că, sperăm, nu va mai trebui să repet aceeași procedură.
A fost cu adevărat important pentru mine să-mi împărtășesc experiența, deoarece fără prietena meu care trăia deja cu această problemă, aș fi încercat cu adevărat să știu cu ce am de-a face. Fiind în lumea sportului profesinist și având fanii pe care îi aveam, am simțit că aceasta este o oportunitate perfectă de a fi prieten cu altcineva care are nevoie de acest sprijin. Este uimitor ce pot face acum prin operații laparoscopice și medicamente și ar trebui să le ofere oamenilor multă încredere că endometrioza este ceva ce poate fi gestionat. Dar, în primul rând trebuie să fii conștientă că te confrunți cu asta.
Recent, am observat asta mai mult în mass-media, deoarece mulți oameni de profil au fost dispuși să-și dezvăluie propriile lupte; Amy Schumer, de exemplu, a fost fenomenală pe Instagram și are un număr atât de mare de urmăritori. Dar, în general ca femei, nu cred că vorbim suficient despre menstruațiile noastre; le menținem în categoria subiectelor pe care le ignorăm, astfel încât este mult mai greu să identificăm cu adevărat ce se întâmplă. Chiar dacă copiii cresc, nu primim o mulțime de informații la școală, iar endometrioza cu siguranță nu face parte din programă! Cu toate acestea, ar trebui să putem vorbi despre aceste lucruri confortabil, astfel încât să ne putem ajuta reciproc.
Am avut acest moment cu adevărat uimitor în urmă cu câteva luni, la San Jose, când o femeie a venit la mine și mi-a spus că povestea mea a convins-o să meargă la un doctor în California, ceea ce a dus la o intervenție chirurgicală. Desigur, s-ar putea să nu întâlnesc multe persoane care au endometrioză, dar sper că vorbind despre propria mea experiență, există oameni la fel ca ea care pot începe să găsească o soluție pentru bătăliile lor.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Internazionali BNL d'Italia
Mesajul transmis de Simona Halep, după eliminarea de la Roma: "Lupta continuă!"
12/05/2022 LA 12:24
Internazionali BNL d'Italia
Simona Halep, sperietură zdravănă la Roma! Publicul a amuțit când a văzut-o pe româncă la pământ
11/05/2022 LA 21:52