Cu doar câteva săptămâni în urmă, Felix a anunțat un nou parteneriat cu unul dintre cei mai bine cotați antrenori din lume, Toni Nadal, exact la timp pentru trecerea la sezonul de zgură. În cea mai recentă ediție a Players’ Voice, al 20-lea jucător al lumii împărtășește modul în care s-a născut ideea de a colabora cu Nadal, dar dezvăluie totodată și ce speră să realizeze împreună.
Mă simt foarte privilegiat și norocos să-l am pe Toni în echipa mea. De-a lungul întregii mele copilării, îmi aduc aminte de el alături de nepotul său - el a fost mereu prezent și a câștigat tot ceea ce sportul are de oferit ca antrenor, așa că este extrem de motivant să-l am lângă mine. Cred că este o persoană de la care pot învăța multe, atât ca persoană, cât și ca antrenor.
Crescând, îmi amintesc că l-am văzut de nenumărate ori la televizor când mă uitam la meciurile lui Rafa și l-am considerat mereu drept un antrenor foarte devotat și pasionat. Bineînțeles că era unchiul lui Rafa, dar în cele din urmă era un antrenor care era dispus să facă orice pentru jucătorul său - părea că are această viziune pentru cariera lui Rafa și i-a oferit tot ce avea nevoie.
Australian Open
Auger-Aliassime, moral de fier, după eșecul dramatic cu Medvedev la AO! Ce a declarat canadianul
26/01/2022 LA 20:34
https://i.eurosport.com/2021/04/26/3121871.jpg
Prima dată când ne-am întâlnit amândoi a fost chiar la Monte Carlo acum doi ani. În fiecare an are loc o petrecere a jucătorilor și eu repetam pentru momentul meu, urma să am o interpretare la pian. A intrat în cameră, m-a văzut și s-a oprit să-mi spună că măvăzuse jucând la Indian Wells și că i-au plăcut atitudinea și jocul meu.
Cuvintele lui au rămas cu mine și m-au determinat să mă gândesc cât de grozav ar fi să am pe cineva ca el în echipa mea; cineva care avea o viziune diferită, proaspătă, cineva care vede clar lucrurile care îmi lipsesc. Așadar, la sfârșitul anului trecut, când eram acasă în Canada, l-am contactat pentru a vedea dacă există o posibilitate. El a fost de acord să ne vorbească și a sugerat un proces de pregătire la Academia Rafa Nadal din Mallorca, așa că ne-am dus acolo și am stat timp de două săptămâni, totul părea să funcționeze foarte bine. După aceea, mi-am început sezonul și am păstrat legătura înainte de a anunța parteneriatul la scurt timp după aceea.
Dintre toate părerile pe care le-am primit până acum, toată lumea este de părere că e un lucru bun; antrenorul meu Frederic, restul echipei, familia mea și alți antrenori și jucători din circuit cred asta. Îmi va oferi un avantaj? Vom vedea, dar cred că, în cele din urmă, ceea ce se întâmplă pe teren este cel mai important și tot trebuie să-mi fac treaba - nu e ca și când Toni îmi îmbunătățește automat performanțele sau clasamentul în mod miraculos.
Principalul lucru pe care vrea să-l am este consistența. Vrea să am intensitate și concentrare la antrenamentele pe care le fac – Felix Auger-Aliassime
Este încă foarte devreme, dar până acum am vorbit foarte mult despre unde credem că se îndreaptă cariera mea, ne imaginăm că merge spre atingerea celor mai înalte culmi și câștigarea celor mai mari turnee. Nu este totul precis și există o mulțime de lucruri pe care nu le pot dezvălui deocamdată, dar principalul lucru pe care vrea să-l am este consistența. Vrea să am intensitate și concentrare la antrenamentele pe care le fac. Odată ce vom reuși să obținem acest lucru în fiecare antrenament și meci, sperăm că lucrurile vor deveni mai bune. El îmi spune mereu lucruri care sună simplu, dar nu sunt neapărat ușor de făcut, totuși sunt cele mai importante aspecte la care să lucrezi.
Cred că, în procesul educațional și pe durata călătoriei mele în tenisul profesionist, am avut întotdeauna o mentalitate bună. Chiar și cu Toni, sunt în continuare același jucător cu aceeași mentalitate, dar încerc doar să îmbunătățesc puțin câte puțin în fiecare zi. Dacă te pregătești bine și îmbunătățești mereu câte ceva, atunci sigur urmează ceva pozitiv, așa că acesta este principalul obiectiv pentru mine.
Avem un program competițional foarte interesant! Tokyo în această vară este cu siguranță ceva la care lucrăm; selecția nu a fost finalizată încă, dar dacă aș avea șansa să merg, ar fi cu adevărat un vis împlinit. Apoi mi-ar plăcea să mă calific într-o fază superioară la turneele de Grand Slam. Sunt destul de încântat să revin la Wimbledon, în special, pentru că mi-a plăcut să joc acolo pentru prima dată în urmă cu doi ani.
https://i.eurosport.com/2021/04/27/3122270.jpg
Calificarea pentru Turneul Campionilor la final de an, de asemenea, e un obiectiv important și dacă reușesc să realizez asta anul acesta ar fi ceva uimitor pentru mine, dar, între timp, știu că este vorba despre a deveni un jucător mai bun pentru a ajunge în vârf, la acel nivel consistent.
Atingerea acestui nivel are și o semnificație personală, deoarece anul trecut, am lansat #FAAPointsForChange, un program care înseamnă că pentru fiecare punct pe care îl câștig, 5 dolari merg către copiii din Togo care au nevoie de protecție și educație. Tatăl meu a fost imigrant și nu a ascuns niciodată lucrurile dure cu care a avut de-a face. M-a făcut conștient de situațiile prin care oamenii din jurul său trebuiau să treacă, așa că, prin intermediul jocului meu, într-un fel sau altul, am vrut mereu să încerc să fac un impact suplimentar pentru a-i ajuta.
Desigur, vreau să câștig indiferent de ce aș obține, dar e un plus dacă victoriile mele pot ajuta pe cineva cu adevărat. În contextul pandemiei de coronavirus și turneele programate săptămână desăptămână, au existat momente care mi s-au părut deosebit de istovitoare, așa că am încercat să rămân ancorat în realitate știind că există copii acolo care pot beneficia de ceea ce reușesc eu teren. Îmi oferă acea energie suplimentară de a depune tot efortul pe care-l pot depune, indiferent dacă este vorba să câștig un game, un set sau un meci. Cred că munca pe care o depun alături de Toni și echipa mea pentru îmbunătățirea consistenței mele nu poate decât să contribuie la acest lucru.
Australian Open
Daniil Medvedev, când era condus cu 0-2 în meciul cu Aliassime: "M-am întrebat ce ar face Djokovic"
26/01/2022 LA 14:02
Australian Open
"Nu va fi un nou Big-3!" Mats Wilander, despre cine va domina tenisul masculin în următorii ani
23/01/2022 LA 10:42