Dar munca pe care a făcut-o în afara terenului a însemnat cel mai mult pentru tânărul de 23 de ani și de la moartea lui George Floyd anul trecut și-a folosit cu pasiune platforma pentru a ajunta progresul mișcării Black Lives Matter. Alături de prietena sa, Ayan Broomfield, el a unit comunitatea jucătorilor de tenis de culoare producând videoclipul "Rackets down, hands up", care a devenit viral pe rețelele de socializare.
În cea mai recentă ediție a Players ’Voice, Frances își împărtășește inspirația din spatele videoclipului, evoluția pe care ar dori să o vadă în America și visul său de a duce un trofeu de Grand Slam în Sierra Leone.
"Eram acasă când am văzut prima dată știrile despre George Floyd. A fost o nebunie - a avut un genunchi pe gât timp de nouă minute, dar în acel moment nu mi-am dat seama ce punct de cotitură se va dovedi a fi. Rasismul nu este un lucru nou, nu este ceva ce se întâmpla brusc, este prezent în fiecare zi - acesta a fost doar unul dintre numeroasele incidente care s-au întâmplat să fie înregistrate, astfel încât lumea să poată conștientiza.
Diriyah Tennis Cup
Stefanos Tsitsipas, out de la Diriyah Cup! Elenul, învins în două seturi de Cameron Norrie
ACUM 9 ORE
Ceea ce m-a uimit cel mai mult a fost să văd toate rasele diferite reunindu-se în acel moment, a fost ceva mareț. Cred că a ajutat unirea la multor sportivi cu acces și popularitate, pentru a ajunge în spatele mișcării Black Lives Matter și a face din aceasta o prioritate; sportivi din organizații mari precum NFL, NBA și WNBA.
Atunci, eu și prietena mea Ayan am decis că vrem cu adevărat să facem ceva - nu știam ce este, dar știam că trebuie să facem ceva. În mod normal, pe rețelele de socializare, fiecare trebuie să urmărească ceea ce spune și să fie mai închis în legătură cu ceea ce simte, dar toată lumea vorbea și am vrut să profităm de această ocazie. Nu era ceva care să ne îmbunătățească, era complet aliniat la ceea ce credeam; am vrut doar să ne punem mesajul acolo, să ne folosim platforma și să luăm parte la această mișcare.
Așadar, ne-am pus capul la contribuție pentru a vedea care ar putea fi cel mai bun mod de a avea un impact real și așa am ajuns la ideea videoclipului: "Rackets down, hands up". În 2014, Michael Brown și-a ridicat mâinile în sus, doar pentru a încă împușcat și ucis, ceea ce spune multe, deci de aici a venit inspirația noastră. Am vrut să angajăm cât mai mulți jucători de tenis, dar nu am vrut să le cerem prea mult, așa că acest lucru s-a simțit ca fiind cea mai bună opțiune, deoarece nu trebuiau să spună sau să facă prea multe. Totuși, ne bazam pe jucători de foarte mare calibru care să apară în acest videoclip, deci nu a fost ușor. Sunt prieten cu câțiva dintre ei, dar le-am sunat pe Serena Williams și Naomi Osaka și le-am întrebat dacă le-ar deranja să facă asta și dacă li s-ar ciudat!
De atunci, le-am vorbit de câteva ori pentru a vedea cum putem menține conversația vie. În cele din urmă pentru ele, este vorba despre utilizarea platformelor, au fost uriașe. La urma urmei, toată lumea are o platformă, oricât de mare sau mică ar fi. Oamenii ne ascultă din orice motiv, astfel încât putem profita de asta.
La sfârșitul anului trecut am aflat că am câștigat premiul umanitar Arthur Ashe al ATP, care a fost ceva incredibil, nu pot minți! La început, nici nu știam că există, ceea ce a făcut surpriza și mai dulce. A vorbi despre ceva de care eram cu adevărat pasionat și a-mi da seama că lucrurile pe care le făceam rezonau cu oamenii, însemna foarte mult pentru mine.
Dar nu se poate opri aici. Trebuie să continuăm să mergem înainte, astfel încât să nu pierdem din acest impuls. Ce au făcut turnee precum US Open ca răspuns a fost minunat, dar acest lucru este mult mai mare decât sportul.
https://i.eurosport.com/2021/05/27/3140663.jpg
Știu că au existat o mulțime de sportivi din NFL și NBA care mergeau la școli în zone sărace pentru a-i informa pe copii că îi vedem și îi auzim, că am fost și ei la un moment așa dat și că nu sunt singuri; există lumină la capătul tunelului. Totul este să-i ridici pe acei copii și să le întărești ideea că există viață în afara cercului în care trăiesc. Ceea ce Will Smith a spus odată mi-a rămas cu adevărat în minte: "Nu este vorba despre locul în care ești, ci despre locul unde ajungi.", și asta e ceva măreț! Este vorba despre ajutorarea indivizilor negri.
Nu vreau ca toată lumea să fie Serena Williams sau Frances Tiafoe, vreau doar ca ei să-și găsească propriul succes în orice formă. Indiferent de culoarea ta - găsește calea către succes! Dar cum putem contribui la ajutorarea indivizilor negri. Aceasta este conversația principală. Cum ajutăm mai mulți indivizi să vadă că pot fi oricine doresc să fie? Nu știu dacă asta înseamnă a investi o grămadă de bani în școli sau a dona 50 de milioane de dolari pentru proiecte comunitare pentru a garanta transportul, mâncarea sau chiar bursele universitare. Copiii care merg la facultate sunt maturi; acea experiență îți poate schimba întreaga perspectivă. Nu spun că toată lumea are mijloacele de a face acest lucru, dar sunt aceleași idei pe care trebuie să le urmăm pentru a face schimbări reale.
Dar mai întâi avem nevoie de mai mulți oameni care să înțeleagă cultura, pentru a cunoaște sentimentele un individ negru în fiecare zi. Este vorba despre schimbarea mentalităților existente și este dificil, dar revin la importanța utilizării platformelor noastre pentru a crea mai multă conștientizare. Cu cât realizez mai mult pe terenul de tenis, cu atât sper să obțin mai mult; cu cât rezultatele sunt mai mari, cu atât crește și platforma și impactul pe care îl am este mai mare.
Când mă gândesc la obiectivele mele din carieră, câștigarea unui Grand Slam ar fi punctul culminant și am avut mereu acest vis, de a duce trofeul înapoi în Africa. Amândoi părinții mei au emigrat din Sierra Leone și au trecut prin multe pentru a se asigura că pot avea o copilărie grozavă; au muncit ore suplimentare și în week-end-uri. Deci, visul meu este să fac asta pentru ca ei să mă vadă- vreau să duc trofeul acasă, ar fi ceva enorm. Aș vrea să îi implic pe toți în acel moment și să îi las pe toți copiii să vadă că se poate. Luptele cu care se confruntă sunt reale, așa că ar simboliza foarte mult și ar fi mult mai important pentru ei decât pentru mine. Mi-ar plăcea să fac bine pentru comunitatea mea din (Washington) DC, dar să fac asta și pentru Africa, de unde sunt părinții mei. Știu că asta ar însemna mult pentru ei. Simt că moștenirea mea depinde de asta, așa că acesta este scopul meu final."
Diriyah Tennis Cup
Zverev, primele impresii după revenirea pe teren! Germanul îi ia ca exemple pe Nadal și Federer
ACUM 10 ORE
Diriyah Tennis Cup
Diriyah Cup | Rezumatul partidei Daniil Medvedev - Alexander Zverev, câștigată de rus în două seturi
ACUM 11 ORE