În cea mai recentă ediție a Players' Voice, starul polonez împărtășește cele mai importante momente ale sezonului său de până acum, ce a însemnat să-și învingă idolul din copilărie Roger Federer și cum l-a inspirat triumful Igăi Swiatek la Roland Garros.
În copilărie, Roger Federer a fost idolul meu. Cu fiecare ocazie, îmi amintesc că încercam să-l urmăresc cât mai mult posibil la televizor; atunci am început să-mi construiesc visul de a concura într-o zi la cele mai mari turnee din lume.
Când am jucat și am câștigat împotriva lui la Wimbledon anul acesta, nu am simțit decât o bucurie pură. A fost un meci extrem de intens pentru mine, însoțit de o atmosferă uimitoare. A înfrunta un jucător precum Roger pe terenul central și a ieși învingător a fost un sentiment ireal - nici acum nu pot descrie cu adevărat acea experiență. Jucătorii nu au foarte mult timp de discuție la sfârșitul meciurilor, dar mi-a spus că am făcut un joc bun și mi-a urat succes pentru restul turneului, lucru care a însemnat mult.
Tenis
Nadal, declarație superbă despre Federer:"O parte întreagă din viața mea s-a dus când el s-a retras"
ACUM 6 ORE
Acea victorie în sferturile de finală de la Wimbledon este cu siguranță unul dintre cele mai memorabile momente ale sezonului. A fost mai mult decât o victorie, deoarece a însemnat că am mai făcut un pas pentru a-mi depăși barierele și pentru a arăta că pot realiza lucruri mari. Wimbledon, combinat cu ceea ce am realizat la Delray Beach, Miami și Metz, au fost toate realizări la fel de mari pentru mine, deoarece fiecare mi-a dat încrederea să știu că pot continua să mă lupt mai departe.
De la începutul sezonului am crezut că voi avea succes, totuși nu pot să mint și să spun că nu am avut suișuri și coborâșuri. Este ca și cum aș fi într-un proces continuu de auto-dezvoltare; Anul a început foarte puternic pentru că am câștigat titlul la Delray Beach, dar apoi am experimentat o serie de ieșiri timpurii din turnee până la Miami.
Acolo l-am confruntat cu Jannik Sinner în finală, un meci care ar fi putut fi dificil pentru că este unul dintre cei mai buni prieteni ai mei din circuit. Dar când ieși pe teren, te gândești mereu să joci cel mai bun tenis al tău. Te străduiești să câștigi meciul. Indiferent că te confrunți sau nu cu un prieten, te pregătești pentru duel în același mod. Trebuie să fii pregătit pentru cum joacă adversarul tău. Trebuie să te concentrezi asupra modului de joc. Nu contează dacă îți place de cineva sau nu. Aceasta este abordarea mea și cred că datorită ei am câștigat primul meu titlu ATP 1000.
În general, cred că acest sezon a fost cel mai bun pentru mine, deoarece simt că sunt mult mai conștient de ceea ce se întâmplă pe teren; psihic ma simt mai puternic. Și fizic; Am reușit să avansez și cred că serviciul meu s-a îmbunătățit foarte mult.
Ar fi frumos să câștigi într-o zi un Grand Slam. Victoria Igăi (Swiatek) la Roland Garros de anul trecut a fost cu siguranță o inspirație pentru mine. A fost ceva uimitor. Ea ne-a arătat tuturor că cineva din Polonia poate obține un astfel de succes fantastic și a fost incredibil de motivant pentru mine să fiu martor cât de mult a însemnat reușita ei pentru toată lumea de acasă. Când ne vedem la turnee, este întotdeauna grozav să vorbim și îi urmăresc îndeaproape rezultatele. Ne susținem unul pe celălalt.
https://i.eurosport.com/2021/11/09/3251397.jpg
Cu rezultatele mele, sper cu adevărat să pot inspira și oamenii - mai ales acum că sunt în Top 10 ATP. Acesta a fost cu siguranță visul meu și ar fi distractiv să rămân acolo mulți, mulți ani. Desigur, există câțiva factori care ar putea însemna că acest lucru este în afara controlului meu, totuși atâta timp cât eu continui să mă pregătesc fizic și psihic pentru meciurile mele, asfel îmi ofer cea mai bună șansă posibilă.
Am aceeași atitudine față de Turneul Campionilor. Calificarea la Torino și performanța într-un turneu atât de mare este uimitoare. Este cu siguranță un punct foarte distinctiv în cariera mea și voi face tot ce pot pentru a juca acolo cât mai bine cu putință.
https://i.eurosport.com/2021/11/09/3251395.jpg
Turneul Campionilor de la Torino va fi în direct și în exclusivitate, în perioada 14-21 noiembrie, pe Eurosport și Eurosport Player.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Alexander Zverev, avertisment pentru rivali înainte de revenire, după ce a ratat "obiectivul vieții"
ACUM 6 ORE
Tenis
Simona Halep, final de carieră? Ce suspendare spun spaniolii că ar urma să primească românca
ACUM 7 ORE