În cea mai nouă ediție a Players' Voice, actualul număr 13 mondial împărtășește fanilor cum crede că l-a influențat succesul de ăână acum, care sunt obiectivele sale pentru 2022 și de ce și-ar dori să se trezească Roger Federer pentru o zi.
Când sunt întrebat unde vreau să fiu la sfârșitul anulului, trebuie să zâmbesc mereu. Viziunea exterioară asupra modului în care trăiesc și gândesc jucătorii de tenis este adesea foarte diferită de realitate, sau cel puțin așa este pentru mine. Răspunsul meu este întotdeauna că nu este o chestiune de clasament. De fapt, chiar nu-mi place să vorbesc despre clasamentul meu - nu am făcut-o niciodată și nici nu cred că o voi face vreodată. Mai mult decât orice îmi place să-mi stabilesc obiective într-un sens mai larg.
De exemplu, mi-ar plăcea să mă văd crescând fizic, aspect pentru care știu că am foarte multă marjă. Și mi-ar plăcea să cresc și mental, pentru că la 20 de ani nu poți fi complet.
Wimbledon
Pietrangeli, încântat de evoluția lui Sinner la Wimbledon! "I-a dat o lecție arogantului Alcaraz"
ACUM 21 ORE
Dacă aș putea să mă trezesc și să fiu un alt tenismen pentru o zi, mi-ar plăcea să fiu Roger Federer din cauza complexității lui. Poate face totul și are toate soluțiile pentru orice situație care îi iese în cale pe teren.
https://i.eurosport.com/2022/05/03/3366005.jpg
Desigur, a mă trezi ca fiind Roger Federer esteo utopie, dar cred că acest gând îmi oferă concentrarea de a deveni un jucător mai complet. Nu spun că mă veți vedea dintr-o dată făcând servici-voleu sau folosind foarte mult slice-ul, dar poate într-o zi, aș vrea să mă aflu într-o poziție în care să pot concura la fel de bine cu propriile mele soluții. Așa că pe scurt, adevăratul meu obiectiv este să devin un jucător mai complet și asta mi-aș dori să obțin până la sfârșitul anului, mai mult decât a ajunge pe un anumit loc în clasament.
Gândindu-mă la locul în care eram acum doi ani, totul se simte acum foarte diferit - dar schimbarea este în bine. Când aveam optsprezece ani și jucam pentru prima dată în circuit, nu știam nimic când am ajuns la turnee. Nu știam ce se va întâmpla, cum va fi publicul sau cum va juca adversarul meu. Când începi, nu ești niciodată sigur că ai nivelul necesar pentru a fi acolo. Dar astăzi, situația este diferită. Creșterea mea a fost bruscă și știu foarte bine că adversarii mei m-au studiat pentru a-mi înțelege tactica și punctele forte, dar acum știu că am jocul pentru a concura împotriva oricui.
https://i.eurosport.com/2022/05/02/3365412.jpg
De asemenea, știu că asta implică presiune, mai ales în Italia unde sunt așteptări mari de la mine. Dar văd presiunea ca pe un privilegiu. Sunt prima persoană care pune presiune pe mine și sunt prima persoană care vrea să câștige, așa că, oricât de mult se vorbește și e scrie despre mine, nu văd asta ca pe o problemă. Uneori nici nu voi observa ce se spune, dar când o fac, accept că este parte a jocului și un lucru inevitabil. Nu o văd ca pe o problemă - doar o accept. Evident că este mai greu când vezi sau auzi lucruri despre tine când nu ai avut cea mai bună zi pe teren, dar soluția este simplă: lucrez cu echipa mea, care mă ține pe drumul cel bun.
Cred că ceea ce este de asemenea important este că simt că sunt aceeași persoană ca acum doi ani, în ciuda schimbărilor pe care le-am experimentat în cariera mea. Faima și viața în afara terenului sunt, evident, diferite, dar nu m-am schimbat și sunt același tip care am fost întotdeauna. Știu de unde vin. Stiu cine sunt. Știu cine este familia mea, cine sunt părinții mei și oamenii cu care lucrez în fiecare zi. Întotdeauna am făcut ce mi-am dorit și am rămas încrezător în mine. Când am încetat să fac schi de performanță, de exemplu, am făcut-o pur și simplu și m-am concentrat pe tenis. Și acum pot să mă uit la viața mea și să apreciez că sunt suficient de norocos să pot face ceea ce îmi place.
Ceea ce s-a schimbat cel mia mult este agenda mea de telefon! Primesc multe mesaje despre multe lucruri și am învățat că este imposibil să țin pasul cu totul - se va pierde prea multă energie. Așa că am încercat să devin selectiv și să acord prioritate contactului strâns cu oamenii care contează pentru mine. Același lucru este valabil și pentru rețelele de socializare, pe care încerc să le limitez puțin. Desigur, este important, deoarece este o parte integrantă a vieții ca sportiv, dar energia este cu adevărat prețioasă. Prea mult timp pe rețelele sociale consumă energie mentală, iar în tenis, energia mentală este totul.
Perioada de lockdown a fost terenul de antrenament perfect în ceea ce privește încercarea de a-mi conserva energia mentală. După doi ani grei, lucrurile se îmbunătățesc. Oamenii ies din nou și fanii s-au întors în sfârșit la turnee, iar ei cu siguranță pot acționa ca o armă decisivă într-un meci. Dar nu a fost o perioadă ușoară pentru nimeni și impactul pe care l-a avut asupra mentalității colective a fost imens.
Sănătatea rămâne o problemă importantă. Sunt mulți oameni care încă nu au revenit la normal - chiar dacă e vorba de părinți sau prieteni - așa că, în opinia mea, mai sunt multe de făcut aici... nu numai în tenis, ci și în viață, în general.
Revenind la sezonul meu de tenis și în special la sezonul de zgură, mi-am adaptat jocul pentru suprafață. Trebuie să cauți mai multe rotații și unghiuri și, de asemenea, să servești diferit pentru că a lovi mereu puternic este inutil. Mă simt mulțumit pentru că simt că mai pot învăța multe lucruri pe această suprafață. Monte-Carlo a fost un test inițial bun pentru mine și acum sunt doar foarte entuziasmat de Roma.
Sper să fie o atmosferă asemănătoare cu cea pe care am trăit-o la Torino, la Turneul Campionilor, pentru că a fost cu adevărat specială. Publicul poate juca cu adevărat un rol important, așa că dacă aveți ocazia să jucați în fața fanilor de acasă, trebuie să profitați de asta. Am senzația că mă așteaptă zile grozave de tenis și nu știu despre voi dar eu le aștept cu nerăbdare.
Jannick Sinner va debuta astăzi la Roma, urmând a da piept cu ibericul Pedro Martinez.
Turneul Masters de la Roma se desfășoară în perioada 8-15 mai, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Wimbledon
Djokovic a dezvăluit ce și-a spus la 0-2 la seturi în meciul cu Sinner, din sferturi la Wimbledon
ACUM 21 ORE
Wimbledon
Novak Djokovic, ce revenire! Nole e în semifinale la Wimbledon după o victorie incredibilă cu Sinner
IERI LA 16:14