Rezultatele ei au făcut-o să ajungă în Top 10 WTA, o nouă premieră pentru Grecia, iar la sfârșitul anului s-a calificat la Turneul Campioanelor de la Guadalajara, Mexic, unde și-a încheiat sezonul ajungând în semifinale.
În cea mai recentă ediție a campaniei Players’ Voice, Maria Sakkari a reflectat asupra anului său remarcabil, asupra importanței obiectivelor pe care le-a atins și asupra modului în care crede că a reușit să facă acest lucru.
Să ajung în primele mele două semifinale de Grand Slam într-un sezon a fost incredibil, iar încheierea sezonului la Guadalajara, la Turneul Campioanelor, a fost într-adevăr un vis devenit realitate. Dar nu s-a întâmplat din greșeală...
Australian Open
Novak Djokovic se întoarce, în cele din urmă, în Serbia. Inițial voia să rămână la Marbella
PESTE O ORĂ
Înainte de acest an, aș spune că uneori eram puțin prea dură și negativă cu mine însumi. În acest sezon, cu ajutorul oamenilor potriviți de care m-am înconjurat, m-am concentrat pe a deveni mult mai pozitivă. Cred că rezultatele mele s-au datorat acestui fapt, așa că pot spune cu siguranță că a fi drăguț cu tine însuți este întotdeauna o idee bună.
Adaptarea atitudinii mele a dus cu siguranță la o îmbunătățire treptată, dar a existat un moment, și anume la Roland-Garros, care cred că a fost punctul de cotitură - nu doar în sezonul meu, ci și în cariera mea. Îmi amintesc că m-am simțit bine cu jocul meu de la Paris, dar meciul meu împotriva lui Elise Mertens a fost cheia. Probabil a fost unul dintre cele mai bune din sezonul meu și victoria mi-a dat multă încredere.
https://i.eurosport.com/2021/12/09/3268803.jpg
Acela a fost un moment important al parcursului meu Paris și, evident, semifinala în sine a fost un moment uriaș al carierei mele de până acum. Am avut o minge de meci înainte de a pierde cu Barbora (Krejcikova), așa că, evident, nu mi-a fost tocmai bine. Încă doare să mă gândesc la asta acum. Dar este o experiență și ceva care mă poate face și mai bună și mai puternică. În cele din urmă, se poate întâmpla tuturor și nu este ceva neobișnuit. În orice caz, voi fi pregătită pentru data viitoare când voi avea din nou această șansă în mâinile mele.
https://i.eurosport.com/2021/12/07/3267794.jpg
Știu că antrenorul meu, Tom Hill, a spus că vrea să devin puțin mai arogantă. Cred că prin asta înseamnă doar că trebuie să cred mai mult în mine, ceea ce este adevărat. Cred că cele două semifinale ale mele de Grand Slam arată că fac lucrurile corect și, desigur, să obțin aceste rezultate ajută foarte mult în ceea ce privește găsirea acestei încrederi în sine și realizarea a ceea ce sunt de fapt capabilă să realizez.
De asemenea, lucrez cu un antrenor mental care mă cunoaște cu adevărat și ne concentrăm pe găsirea unor modalități prin care să-mi construiesc încrederea departe de teren, astfel încât să nu mă bazez doar pe rezultatele mele. A avea acest echilibru este de mare ajutor și sunt în plin proces de a deveni puțin mai bună în fiecare zi.
Clasamentul meu este o reflectare a acestui lucru - am intrat în Top 10 când aveam 26 de ani și cred că a face acest lucru la această vârstă necesită un alt tip de mentalitate. Când ești tânăr și în primele etape ale carierei tale, ești neînfricat - nu gândești și doar joci. La 26 de ani, ești mult mai matur, mult mai conștient și trebuie să te descurci diferit. De aceea, această piatră de hotar a părut și mai specială pentru mine. Desigur, a fi prima jucătoare de tenis din Grecia care a reușit vreodată acest lucru a făcut momentul și maideosebit. Este un lucru mare pentru mine, familia mea și țara mea, iar cu Stefanos (Tsitsipas), care este în Top 10 la băieți, este un lucru foarte frumos pentru Grecia.
Crescând în Grecia, nu aveam mulți jucători de tenis de la care să ne inspirăm, așa că nu a fost atât de ușor să reproducem o cale către vârf. Cu toate acestea, să o am pe mama ca fostă jucătoare de tenis a fost ceva care m-a inspirat cu adevărat și m-a făcut să cred că îmi pot atinge obiectivele. Ea este alături de mine de când am început să joc tenis, la șase ani, ceea ce m-a ajutat foarte mult și îi datorez foarte mult pentru că am ajuns acolo unde sunt acum.
https://i.eurosport.com/2021/12/08/3268345.jpg
În extrasezon, planul meu este pur și simplu să mă odihnesc și practic să nu fac nimic! Nu vreau să călătoresc nicăieri - vreau doar să profit de această ocazie pentru a mă odihni și apoi să-mi planific sezonul următor. Nu am obiective specifice în minte pentru că anul acesta mi-a arătat că orice este posibil. A deveni o versiune mai bună a sinelui meu existent este probabil cel mai mare țel al meu.
Australian Open
Australian Open : Day 1 - Highlights GRIEKSPOOR vs FOGNINI
ACUM 33 MINUTE
Australian Open
Super-anunțul făcut de Halep înainte de debutul la Australian Open 2022. Simo e extrem de optimistă
ACUM 44 MINUTE