În cea mai recentă ediție a Players 'Voice, vedeta din Tunisia reflectă asupra călătoriei sale către vârf, vorbește despre reacția pe care a primit-o din țara ei și cum speră să trimită un mesaj foarte puternic femeilor și copiilor din Tunisia, Africa și întreaga lume arabă .
Am început să joc tenis de la vârsta de trei ani. Mama mea obișnuia să joace tenis la un club din zona în care locuiam și m-a dus și pe mine o dată acolo, iar restul este istorie. Când aveam aproximativ șase ani, am început să concurez la turneele naționale și am făcut prima apariție internațională la vârsta de zece ani.
În general, jucătorii de tenis profesioniști din Tunisia erau destul de puțini, ceea ce însemna că nu exista cu adevărat un traseu stabilit pe care să-l pot urma cu ușurință. Cu toate acestea, îmi amintesc că îl priveam mereu pe Andy Roddick și am încercat să urmăresc cât mai multe meciuri de-ale sale. M-am simțit inspirată atât de jocul, cât și de spiritul său, așa că eu cred că, alături de sprijinul familiei mele, acesta a fost principalul motiv care m-a determinat să-mi urmez visul de a deveni jucătoare de tenis de talie mondială.
Australian Open
Darren Cahill nu-l menajează deloc pe Djokovic! Ce l-a deranjat cel mai mult pe australian
ACUM 11 MINUTE
Mama mea, prima persoană care mi-a pus o rachetă în mână, a fost o imensă inspirație pentru mine. Este o femeie foarte puternică și îi iubesc personalitatea; ea mi-a dat convingerea și dorința de a merge mai departe și de a câștiga. Apoi, tatăl meu, frații și sora mea m-au inspirat și în fiecare zi și mi-au dat motivația de a continua - indiferent ce am făcut, am pierdut sau am câștigat, au fost mereu acolo.
La vârsta de 13 ani, am decis să mă mut la un liceu sportiv național unde să pot studia și să joc tenis în același timp. Am început să joc în circuitul juniorilor al ITF și trei ani mai târziu, am câștigat Openul Franței la junioare, care a fost ceva măreț în Tunisia.
https://i.eurosport.com/2021/05/13/3131608.jpg
Văzând câți oameni mă urmăreau, m-a făcut să-mi dau seama de felul de impact pe care l-aș putea avea, așa că acel succes mi-a dat mult curaj să continui și să-mi fac țara și mai mândră de mine. Acum au trecut zece ani și acest sprijin tocmai a crescut, mai ales de când am ajuns în sferturile de finală la Australian Open.
Se pare că tenisul a devenit ca fotbalul în Tunisia! Mi s-au trimis videoclipuri cu fanii care urmăresc meciurile mele în cafenele la primele ore ale dimineții și cred că acest lucru a dus la creșterea interesului pentru sport în general, nu doar pentru meciurile mele. Am primit și apeluri de la niște oameni cu adevărat importanți; anul trecut președintele Tunisiei m-a sunat și a fost uimitor ce am auzit de la el. Simt puternic dragostea din toată țara mea și, odată cu anul în care toți se confruntă cu pandemia de Covid, înseamnă foarte mult pentru mine să pot ridica starea de spirit chiar și câte puțin, de fiecare dată când câștig.
Mai departe, sper că toate acestea pot transcende în ceva și mai măreț; că, în cele din urmă, mai multă vizibilitate va duce la mai mulți oameni care joacă tenis - și nu doar să joace, ci să meargă mai departe și să câștige meciuri și titluri, să intre Top 100 și să concureze la Grand Slam-uri. Am văzut succesele lui Malek Jaziri (fost nr. 42 ATP) și Selima Sfar (fost nr. 75 WTA) în ultimii douăzeci de ani, dar mi-ar plăcea să văd doi sau trei jucători din Africa și din lumea arabă la un nivel superior.
A fost uimitor s-o văd pe Mayar (Sherif) care s-a descurcat atât de bine. O cunosc de multă vreme, de când jucam atât în ​​campionatele africane, cât și în cele arabe, când eram mai tinere. Îi văd pe toți francezii și americanii împreună în circuit și, chiar dacă eu și Mayar nu suntem din aceeași țară, este minunat să avem ocazia să fim mai des împreună și să vorbim în arabă. Sperăm că amândouă putem inspira generațiile viitoare cu spectacolele noastre și le putem arăta copiilor că este posibil să jucăm într-un Grand Slam.
https://i.eurosport.com/2021/05/13/3131618.jpg
Vreau doar să trimit un mesaj plin de viață adresat femeilor și copiilor că, dacă eu am reușit să realizez tot ceea ce am până acum, provenind dintr-o țară mică și un continent în care sportul a avut în mod istoric o vizibilitate redusă, atunci și alții pot face absolut același lucru.
Desigur, este foarte important să avem cât mai multe terenuri și săli de antrenament și știu că nu avem cele mai bune condiții acum; nu suntem ca Europa sau SUA, dar încercăm tot posibilul. Puteți avea cele mai bune facilități din lume, dar ceea ce aveți în minte și modul în care lucrați este cel mai important.
Sunt un produs 100% tunisian, am crescut și m-am antrenat toată viața în Tunisia și da, nu am avut cele mai bune facilități vreodată, dar am muncit din greu pentru a încerca să obțin cele mai bune performanțe. Deci, pentru mine, este vorba de a petrece mai puțin timp plângându-vă de facilități și mai mult timp concentrându-vă asupra dumneavoastră. Chiar nu contează de unde provii, trebuie doar să muncești din greu și să crezi că este posibil să îți realizezi visul. A crede în tine este un pas foarte mare, iar odată ce ajungi acolo, totul este posibil.
Propriile mele vise continuă să evolueze, iar Jocurile Olimpice de la Tokyo din vara aceasta sunt un obiectiv major pentru mine - am numărat zilele de foarte mult timp! Am jucat la Londra și Rio, dar simt că sunt la un nivel în care pot să mă descurc bine și sper să merg cât mai departe în cadrul turneului. Jocurile Olimpice sunt cu totul speciale; nu este vorba doar de a câștiga pentru tine, așa cum suntem atât de obișnuiți, ci de a câștiga pentru țara ta și, de asemenea, este incredibil să fii în preajma tuturor celorlalte sporturi. Sunt prietenă cu mulți sportivi din Tunisia, așa că este minunat să fii în preajma lor, să le observi rutina și să notezi toate nuanțele.
Până la sfârșitul acestui an, mi-ar plăcea să intru în Top 10 sau 15 și, dincolo de asta, vreau să fiu numărul 1 mondial și să câștig Grand Slam-uri. Am concurat împotriva multor jucătoare foarte bune, ceea ce mi-a dat încrederea să realizez că am cu siguranță tot ce e nevoie pentru a ajunge în vârf. În acest moment, recunosc că nu sunt chiar acolo - mai am ceva de făcut pentru a găsi acel ingredient lipsă, dar cred pe deplin că este și va fi realizabil.
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG / Cîrstea și Begu, primele românce care intră în arenă
ACUM O ORĂ
Australian Open
Zverev, declarație controversată: "Cred că mulți jucători au acum Covid"! Argumentele germanului
ACUM 2 ORE