Articol scris de Timeea Franțescu
Karolina Pliskova este campioana en-titre a turneului de la Eastbourne, după ce a câștigat trofeul în 2019, într-o finală disputată contra lui Angelique Kerber.
La această ediție, Camila Giorgi a eliminat-o pecehoaică, favorita numărul cinci, în primul tur al turneului, după un meci de o oră și 40 de minute, scor 2-6, 6-2, 6-2.
Roland Garros
Roland Garros LIVEBLOG | Swiatek, Medvedev, Badosa și Tsitsipas, printre protagoniștii zilei
ACUM 9 MINUTE
După eșecul de la Berlin, unde a fost învinsă de Pegula, locul 25 mondial, Pliskova părăsește din nou încă din runda inaugurală un turneu jucat pe iarbă.
Odată cu această înfrângere, Karolina va părăsi top 10 mondial, pentru prima dată de la 11 septembrie 2016. Astfel, șirul de 230 de săptămâni petrecute între primele 10 jucătoare ale lumii a fost întrerupt.
În funcție de rezultatele obținute de Petra Kvitova la Bad Homburg, se va stabili dacă Cehia va rămâne sau nu, pentru prima dată din 2010 și până în prezent, fără reprezentant în top 10 WTA.
Performanța Karolinei Pliskova de a petrece 230 de săptămâni consecutive printre cele mai bune 10 jucătoare din lume este a doua cea mai lungă perioadă în clasamentul WTA, cehoaica fiind depășită doar de Simona Halep, care a acumulat până acum 367 de săptămâni.
Roland Garros
Wilander & Henman, impresionați de Simona Halep, după eliminarea de la Roland Garros! Ce au remarcat
ACUM 18 ORE
Roland Garros
Halep, consolată de colegele din circuit după eliminarea de la Roland Garros! Mesajele primite
ACUM 20 ORE