Presa din Italia a publicat ieri un material despre Ion Țiriac, în ziua în care magnatul român a împlinit 81 de ani. Jurnaliștii italieni de la Tennis Circus îl prezintă pe Țiriac drept "Contele Dracula al tenisului". Despre fostul tenismen român, italienii scriu că a avut un fler deosebit în a face afaceri și că s-a îmbogățit după anii '80.
Contele Dracula al tenisului s-a născut pe 9 mai 1939 și, după o bună carieră în care a fost o voce importantă în tenis, a devenit managerul mai multor campioni. Un bărbat bizar, care iubește sportul, un manager și un om de afaceri extraordinar. Așa poate fi rezumat Ion Țiriac. Viclenia și enormele calități economice l-au ajutat să devină cel mai bogat sportiv profesionist din lume. Are un traseu memorabil!
Ion Țiriac a fost la începutul carierei hocheist, dar mai târziu a dat crosa de hochei pe racheta de tenis și a înregistrat câteva rezultate notabile în sportul alb, mai ales în proba de dublu. După retragere, el a devenit antrenor, manager, iar în prezent este patron de turnee și Președintele Federației Române de Tenis.
Tenis
"Mama avea o vorbă despre bătrâni" Eduard Novak, replică tăioasă pentru Ion Țiriac
06/07/2021 LA 10:45

Țiriac nu mai este cel mai bogat român

Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român, fostul mare tenismen care organizează anual turneul de la Madrid fiind detronat de către Daniel Dines, fondatorul companiei UiPath. Cu o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari, Ion Țiriac a fost poziționat în topul miliardarilor lumii pe locul 2.276 în topul realizat de către Hurun Report, din China.
Între timp, Țiriac a fost detronat de către Daniel Dines (47 de ani), fondatorul companiei UiPath, a cărui avere este estimată la 1,4 miliarde de dolari. Anul trecut, acesta era prezentat de revista Forbes drept primul miliardar din afaceri cu roboți software. Chiar dacă Țiriac nu mai este cel mai bogat român, veniturile sale continuă să crească de la an la an, grație acțiunilor deținute în cadrul companiei Allianz Țiriac. Conform economica.net, în 2019 compania a înregistrat pentru al treilea an consevutiv un profit de peste 130 milioane de lei.
https://i.eurosport.com/2020/05/08/2816303.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Tenis
Serena Williams râde de Ion Țiriac. "Comentariile acelui om bătrân, bătrân?"
10/05/2021 LA 11:58
Mutua Madrid Open
Organizarea Mutua Madrid Open 2021, mai scumpă decât toate celelalte ediții! Dezvăluirile lui Țiriac
01/05/2021 LA 16:52