Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep se oprește din nou în semifinale la Stuttgart! Aryna Sabalenka a fost prea puternică

Cristian Mihală

Actualizat 24/04/2021 la 20:46 GMT+3

Simona Halep a fost înfrântă de Aryna Sabalenka în semifinalele turneului de la Stuttgart (3-6, 2-6).

Halep - Sabalenka, în semifinale la Stuttgart

Credit imagine: Eurosport

Simona Halep a pierdut în două seturi în fața sportivei din Belarus, Aryna Sabalenka (3-6, 2-6) și se oprește pentru a treia oară în semifinalele de la Stuttgart. Acesta a fost primul turneu pe zgură pentru Halep în acest sezon, însă românca s-a văzut învinsă de Sabalenka, cea care a avut un serviciu extraordinar și un ritm mult prea rapid pentru sportiva din Constanța.
Sabalenka va juca finala de la Stuttgart împotriva australiencei Ashleigh Barty.

LIVE BLOG Halep - Sabalenka, în semifinale, la Stuttgart

3-6, 2-6. MECI SABALENKA! Sportiva din Belarus se impune în cele din urmă și merge în marea finală.
3-6, 2-5. Dublă greșeală și o minge trimis în afara terenului o pun pe Sabalenka în postura de a servi pentru meci.
3-6, 2-4. Serviciul Sabalenkai este indestructibil astăzi iar sportiva din Belarus se apropie de victorie.
3-6, 2-3. Halep a salvat minge de break și se păstrează la un singur game distanță.
3-6, 1-3. Sabalenka își face în continuare serviciul iar Simona a avut primul gest de frustare al partidei, lovind cu racheta de pământ.
3-6, 1-2. Simona reușește să-și câștige serviciul pentru prima oară în acest set, însă cheia se află pe serviciul adversarei iar Sabalenka a fost impecabilă până acum la acest capitol.
3-6, 0-2. Sportiva din Belarus controlează partida clar în aceste momente, câștigându-și fără probleme serviciul.
3-6, 0-1. Sabalenka face break-ul după un prim game echilibrat în al doilea set și pare că se îndreaptă spre o victorie în două seturi.
3-6. Sabalenka își face serviciul și câștigă destul de convingător primul set. Halep trebuie să schimbe ceva dacă vrea să revină în meci.
3-5. Halep și-a câștigat game-ul iar acum presiunea este pe Sabalenka.
2-5. Sabalenka a jucat impecabil acest game și este din ce în ce mai aproape de a câștiga primul set.
2-4. Halep a salvat o minge de break și a revenit pentru a rămâne cu șanse în acest set.
1-4. Trei mingi de break salvate de Sabalenka. Cinci puncte consecutive câștigate iar acest prim set pare să aparțină sportivei din Belarus.
1-3. Un game mult mai echilibrat pe serviciul lui Halep, unul în care românca a făcut și prima dublă greșeală. Sabalenka a profitat și a reușit break-ul.
1-2. Game alb reușit de Sabalenka.
1-1. Românca își face serviciul fără probleme și revine la egalitate.
0-1. Halep a început ezitant, iar Sabalenka și-a făcut ușor serviciul. 1-0 pentru sportiva din Belarus, în primul set.
Știrea inițială
Simona Halep s-a calificat vineri seară în semifinalele turneului din Germania, după ce a trecut în două seturi de Ekaterina Alexandrova, scor 6-1, 6-4. În penultimul act, campioana noastră va da piept cu Aryna Sabalenka, numărul 7 mondial. În sferturi, jucătoarea din Belarus s-a impus în decisiv în duelul cu Anett Kontaveit (25 de ani, 27 WTA), scor 7-5, 4-6, 6-1.
Semifinalele de la Stuttgart vor fi de excepție, acolo unde se vor întâlni doar sportive din TOP 10 WTA (pe cealaltă jumătate de tablou, pentru un loc în finală se vor lupta Ashleigh Barty și Elina Svitolina). Sabalenka are 9 titluri în carieră, dar niciunul nu a venit pe zgură. Pentru Simo, e prima semifinală a sa de la victoria de la Roma, de anul trecut. Stuttgart e singurul turneu important pe suprafața roșie care nu a fost câștigat niciodată de româncă. Ea a mai ajuns în semifinale la competiția din Germania în două rânduri (2015 și 2017). Halep are un avantaj în fața adversarei de azi, pe care o conduce cu 3-1 la întâlnirile directe și știe ce are de făcut pentru a trece în ultimul act.
"Am jucat cu Sabalenka de multe ori, știu la ce să mă aștept. Lovește foarte puternic, e extrem de solidă în joc. Trebuie să mă concentrez pe jocul meu și să o țin spatele terenului, să fiu cât de agresivă pot", a spus Halep, potrivit wtatennis.com.

Simona Halep, semifinale Stuttgart | "Aceasta e cheia"

La finalul meciului de aseară, Halep a dezvăluit că "și-a învățat lecția", după ce Alexandrova câștigase ultimele 2 confruntări directe.
Campioana noastră se simte "puternică din punct de vedere mental" și spune că "serviciul meu a reprezentat cheia" în partida din sferturi. "Știam că joacă plat și rapid, așa că trebuia să o fac să alerge mai rapid. Mi-am învățat lecția și astăzi am fost mai concentrată pe ce trebuie să fac pe teren. E întotdeauna dificil când câștigi primul set simplu, primele game-uri din setul doi sunt importante, așa că trebuia să fiu agresivă și să preiau conducerea. M-am simțit puternică din punct de vedere mental, mă simt bine și e important că am câștigat împotriva a două jucătoare care m-au învins înainte. Sunt foarte mulțumită de serviciul meu și aceasta este cheia", a spus Simona Halep, după calificarea în semifinale la Stuttgart, citată de spotmedia.ro.

Simona Halep - Aryna Sabalenka | Specialiștii merg pe mâna româncei

Jurnaliștii de la wtatennis.com sunt convinși că Sabalenka va avea o misiune aproape imposibilă. Nu doar din prisma faptului că Halep arată fantastic, impunându-se la pas contra a două adversare grele (Vondrousova și Alexandrova), ci și pentru că sportiva din Belarus vine după o dispută maraton.
"Imaginează-ți că ești Aryna Sabalenka și tocmai ai reușit să ajungi în semifinale după un meci teribil, încheiat cu 7-5, 4-6, 6-1 în fața lui Anett Kontaveit. Iar acum o ai în față pe Halep. Ești numărul 7 în lume și ești cel mai slab clasată din cele 4 sportive din semifinale. Nu ai deloc o misiune ușoară", notează wtatennis.com.
M-am reîncărcat după acest meci, a fost foarte greu. M-am relaxat după ce am pierdut setul doi și cred că m-am descurcat bine. A fost greu, pentru că Anett a alergat după fiecare punct, m-a ținut constant sub presiune | Sabalenka după partida din sferturi.
1,49 este cota pentru un succes al Simonei Halep sâmbătă, în timp ce Sabalenka are o cotă mult mai mare (2,63).
Partida Halep - Sabalenka se joacă azi, de la 19:30, și poate fi urmărită în format LIVE-BLOG pe eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo