Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Era Igăi Swiatek: Poloneza, victorie zdrobitoare la Stuttgart, a 20-a la rând! A cedat 3 game-uri în ultimele 3 meciuri

Irina Aldea

Publicat 20/04/2022 la 19:22 GMT+3

Iga Swiatek, devenită nu demult lider mondial în clasamentul WTA, demontrează că e demnă de această poziție și obține victorii zdrobitoare în serie.

Iga Swiatek

Credit imagine: Getty Images

În vârstă de doar 20 de ani, Iga Swiatek traversează în acest moment o perioadă de excepție în circuitul WTA. Sportiva din Polonia, campioană în 2020 la Roland Garros, a început în mod oficial sezonul de zgură la turneul de la Stuttgart, acolo unde a întâlnit-o în optimi pe sportiva din Germania, Eva Lys, ocupanta locului 342 WTA.
Iga Swiatek nu a avut nicio problemă cu tânăra jucătoare din Germania și a învins-o după doar 64 de minute de joc cu scorul de 6-1, 6-1, fără complicații. Acesta este primul meci al polonezei în circuitul WTA din postura de lider mondial. Iga Swiatek a jucat în weekend pentru Polonia în fața României, cu Mihaela Buzărnescu și Andreea Prisăcariu.
CITEȘTE ȘI:

Iga Swiatek, victorie zdrobitoare la turneul de la Stuttgart

Astfel, Iga Swiatek e în sferturi deja la turneul de 500 de puncte de la Stuttgart, acolo unde o va întâlni pe învingătoarea meciului dintre Tamara Korpatsch și Emma Răducanu, care a trecut de australianca Storm Sanders cu scorul de 6-1, 6-2. Iga Swiatek a cedat în ultimele 3 meciuri doar 3 game-uri: 1 cu Mihaela Buzărnescu și 2 cu Eva Lys, pe Andreea Prisăcariu învingând-o cu un dublu 6-0.
În plus, pentru Iga Swiatek, aceasta este cea de-a 20-a victorie consecutivă pentru poloneză. Ea a câștigat trei turnee la rând în circuit: Doha, Indian Wells și Miami, arătând un joc extraordinar, fiind de departe cea mai bună jucătoare din circuit. În clasament, Swiatek are circa 1.700 de puncte avans faţă de cehoaica Barbora Krejcikova, aflată pe locul al doilea, şi aproximativ 1.800 faţă de cealaltă jucătoare de pe podium, spaniola Paula Badosa.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo