Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Numărătoarea continuă. 22 de victorii la rând și finală la Stuttgart pentru fenomenala Iga Swiatek!

Eurosport
DeEurosport

Publicat 23/04/2022 la 20:48 GMT+3

Numărul 1 mondial, poloneza Iga Swiatek a avut nevoie de peste 3 ore de joc pentru a trece de rusoaica Liudmila Samsonova, numărul 31 WTA

Iga Swiatek

Credit imagine: AFP

De MARIAN URSESCU
Rusoaica Liudmila Samsonova a oprit sâmbătă, la Stuttgart, în semifinalele turneului de categorie WTA 500, serie incredibilă de seturi consecutive câștigate de liderul mondial, poloneza Iga Swiatek.
Numărul 23 mondial, Samsonova a câștigat primul set în duelul cu Iga, la tie-break, oprind recordul polonezei la 28 de seturi. Swiatek a avut 3-0, 4-1 în primul set, apoi 5-4 și 6-5, dar nu a putut să-și ducă misiunea câștigării setului la capăt. S-a ajuns în tie-break, acolo unde jucătoarea considerată outsider s-a impus cu 7-4.
Numărul 1 mondial și-a revenit însă rapid și în ciuda jocului extraordinar al adversarei, a reușit breakul în setul 2 la 4-4. A câștigat setul cu 6-4 și a trimis meciul în decisiv.
Și acolo Samsonova a jucat cel mai bun tenis al său. Condusă cu 3-1, a revenit imediat și a trecut în față, 4-3. La 5-5 însă și-a pierdut din nou serviciul, iar Iga a profitat de prima ocazie, încheind meciul în trei ore și patru minute. A fost prima înmtâlnire în circuit între cele două tinere jucătoare, dar cu siguranță liderul mondial nu va uita prestația rusoaicei.

Finală cu Aryna Sabalenka

În ultimul act, duminică, la Stuttgart, Iga Swiatek o va înfrunta pe bielorusa Aryna Sabalenka. Numărul 4 WTA a trecut în semifinale cu 7-6 (5), 6-4 de spaniola Paula Badosa.
În întâlnirile directe, scorul între cele două este egal, 1-1. Sabalenka s-a impus prima în Finala Turneului Campioanelor, la Guadalajara, în 2021. Iga și-a luat revanșa anul acesta, la Doha, în sferturile de finală.
Iga Swiatek a ajuns acum la 22 de victorii consecutive în circuitul feminin și se poate gândi la recordul all-time de succese consecutive. Poloneza e la 13 succese distanță de performanța stabilită de Venus Williams în 1999-2000. Atunci, sora mult mai celebrei Serena câștiga 34 de partide consecutive.

Cele mai lungi serii de victorii consecutive în circuitul WTA

  • 1. Venus Williams 34
  • 2. Serena Williams 27
  • 3. Serena Williams 27
  • 4. Naomi Osaka 23
  • 5. Iga Swiatek 22
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo