Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek schimbă tenisul feminin alături de Sabalenka: "Eu și Aryna am arătat asta în ultimii ani"

Andrei Nicolae

Publicat 19/04/2024 la 12:40 GMT+3

Iga Swiatek și Aryna Sabalenka sunt cele mai bune jucătoare din circuitul WTA, însă acest duel nu le oprește pe cele două din a avea respect una față de altă. Recent, liderul mondial a vorbit la Stuttgart despre modul în care ea și campioana de la Australian Open au contribuit la modul în care este văzut în prezent tenisul feminin.

Iga Swiatek Aryna Sabalenka

Credit imagine: Getty Images

Iga Swiatek a câștigat joi seara primul meci disputat pe zgură în acest sezon, în cadrul turneului WTA 500 de la Stuttgart. După victoria în fața Elisei Mertens, poloneza s-a îndreptat către conferința de presă, unde a discutat despre mai multe subiecte, unul dintre ele fiind legat de schimbările care se produc în tenisul feminin.
Dacă în ultima perioadă, urmăritorii WTA s-au obșinuit să vadă o singură jucătoare la putere, în prezent paradigma s-a schimbat și au apărut mai multe jucătoare care pot cuceri trofee, iar în această privința au contribuit din plin Iga Swiatek și Aryna Sabalenka. Cele mai bune jucătoare din circuitul WTA au demonstrat că pot fi constante, iar despre asta a vorbit și liderul mondial la turneul din Germania.
În plus, Swiatek a punctat și modul în care ea și-a spus cuvântul în tenisul feminin.
"Simt că eu și Aryna am arătat în ultimii ani că existență constanță în WTA. Îmi aduc aminte că atunci când jucam în 2020 și 2021, primeam multe întrebări privind constanța. Sunt jucătoare care au arătat deja că da, este posibil să fii constantă în WTA.
Simt deja că am fost destul de dominantă. Desigur, vom vedea ce ne rezervă următorii ani. Au fost jucătoare care au dominat circuitul de-a lungul carierei lor, iar eu sunt doar la început, este muncă de făcut", a spus Swiatek după calificarea în sferturile de la Porsche Tennis Grand Prix, potrivit Punto de Break.
Citește și:

SWIATEK, GLUMĂ SAVUROASĂ DUPĂ DEBUTUL ÎN FORȚĂ DE LA STUTTGART

În urma primei sale victorii de la Stuttgart din acest sezon, Iga rămâne neînvinsă în orașul din Germania, unde a câștigat ambele turnee la care a participat, atât în 2022, cât și în 2023. În plus, Swiatek nu are nicio înfrângere pe niciun teren nemțesc, fiind fără eșec și la Bad Homburg, unde are un bilanț de trei succese și 0 eșecuri.
După debutul de la Stuttgart, Swiatek a primit o întrebare haioasă de la reporterul aflat pe teren, iar replica sa a fost pe măsură. Organizatorii turneului din Germania oferă un Porsche câștigătoarei, iar jurnalistul a întrebat-o pe poloneză dacă mai are loc pentru o a treia mașină, după cele două câștigate în ultimii ani.
"Hmm..am mai multe mașini, dar mereu există spațiu pentru Porsche. Dacă nu, vom face. Voi construi un garaj subteran", a spus liderul mondial.
Pentru un loc în semifinalele de la Porsche Tennis Grand Prix, jucătoarea de 22 de ani se va duela fie cu Emma Răducanu, fie cu Linda Noskova în sferturi.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo