Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

U-LU-I-TOR! Gauff e OUT de la Stuttgart, după ce salvase 7 mingi de meci! Desfășurare rară în partida cu Kostyuk

Maria Olteanu

Publicat 19/04/2024 la 23:56 GMT+3

Coco Gauff, a treia favorită de la Stuttgart, a fost eliminată vineri seara din competiție, în faza sferturilor de finală, după ce a condus cu 1-0 la seturi și 4-2 în setul secund, după care a avut o revenire splendidă în decisiv, când a salvat nu mai puțin de 7 mingi de meci.

Coco Gauff | Porsche Tennis Grand Prix 2024 | Tennis | ESP Player Feature

Credit imagine: Getty Images

Coco Gauff (3 WTA) a fost eliminată vineri seara din sferturile de finală ale turneului de 500 de puncte WTA de la Stuttgart, după ce a pierdut dramatic, în tiebreak-ul decisivului, jocul cu Marta Kostyuk (27 WTA).
Americanca câștigase fără prea mari emoții primul set, scor 6-3, și nimic nu avea să anunțe că meciul va deveni o adevărată nebunie, cu o desfășurare greu de închipuit.
Ucraineanca a revenit fabulos în partidă și de la 1-0 la seturi și 2-4 a egalat situația la seturi, 1-1, după ce s-a impus cu 6-4 în manșa secundă.
În decisiv, meciul a fost unul epic, cu răsturnări de situație și dramatism la cote uriașe, până la ultimul punct, care i-a aparținut ucrainencei, după ce a avut nevoie de 8 mingi de meci pentru a încheia confruntarea.

Coco Gauff, eliminată de la Stuttagart, după un joc incredibil

La 5-4 pentru Marta Kostyuk, Coco Gauff a avut puterea de a salva trei mingi de meci, pentru a rămâne în joc și a prelungi această confruntare.
A făcut 5-5 și la scurt timp s-a dus la 6-5, reușind și break-ul, iar americanca părea atunci în pole-position pentru a câștiga, având și scorul, și moralul, de partea ei.
Nu a fost însă așa, pentru că Kostyuk a făcut imediat rebreak-ul, a egalat la 6, iar meciul a mers în tiebreak.
Acolo, desfășurarea de scor a fost epică, după ce Gauff a fost extrem de aproape de o revenire colosală.
Kostyuk a dictat ritmul tiebreak-ului în start, distanțându-se la 6-2, având nu mai puțin de patru mingi de set și meci. Toate au fost însă salvate de Gauff, care a dat buzna peste adversară și a egalat la 6, făcând finalul absolut incendiar. La 7-6 pentru jucătoarea din Ucraina, Gauff nu a mai avut puterea să salveze și a opta minge de meci și s-a înclinat, scor 3-6, 6-4, 7-6, la capătul unei confruntări care a durat aproape trei ore.
Pentru Marta aceasta este a patra victorie în fața unor jucătoare din TOP 10 WTA în 2024, a treia semifinală pe care o joacă în acest an și prima semifinală pe zgură, după trei ani.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo