Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Uraganul" Swiatek, oprit din drumul spre finală. Rybakina, prima din istorie care o învinge pe Iga la Stuttgart

Maria Olteanu

Actualizat 20/04/2024 la 18:16 GMT+3

Elena Rybakina s-a calificat în această după-amiază în finala competiției de 500 de puncte WTA de la Stuttgart, după ce a trecut în trei seturi de liderul mondial, Iga Swiatek.

STUTTGART, GERMANY - APRIL 20: Elena Rybakina of Kazakhstan celebrates against Iga Swiatek of Poland during the semi-final match on day six of the Porsche Tennis Grand Prix Stuttgart 2024 at Porsche Arena on April 20, 2024 in Stuttgart, Germany. (Photo by

Credit imagine: Getty Images

Iga Swiatek și Elena Rybakina au deschis seria semifinaleleor la turneul de 500 de puncte WTA de la Stuttgart, duminică după-amiaza.
Partida dintre cele două a fost una extrem de echilibrată, așa cum era de așteptat, iar finalista competiției de pe zgură a fost decisă după setul decisiv.
Rybakina a început mai bine acest joc și și-a adjudecat primul set al semifinalei în fața liderului mondial al ierarhiei WTA.
Chiar dacă a fost condusă cu 0-2 în startul meciului, Elena a câștigat 6 din următoarele 7 game-uri și a trecut la conducere pe tabelă.
În 49 de minute, numărul 4 mondial a făcut 6-3, dar Iga a revenit în joc și a restabilit egalitatea la seturi.
Manșa secundă a mers către principala favorită a competiției, care a câștigat setul cu 6-4, după aproape o oră de joc.
Începutul setului decisiv a fost la fel de echilibrat ca precedentele, dar la 2 egal Rybakina a fost prima care a reușit break-ul, pe care l-a consolidat imediat, mergând la 4-2 dincolo de jumătatea decisivului.
S-a făcut 5-3, Iga a reușit să salveze o minge de meci, dar pe cea de-a doua Rybakina a fructificat-o și s-a calificat în finala turneului de 500 de puncte de la Stuttgart.
Citește și:

Rybakina, prima finalistă de la Stuttgart

Rybakina merge în ultimul act al competiției de la Stuttgart după un succes cu 6-3, 4-6, 6-3, iar pentru trofeu va lupta cu învingătoarea partidei Marketa Vondroušová - Marta Kostyuk.
În urma acestui rezultat, Rybakina devine prima jucătoare care reușește să o învingă pe Iga Swiatek la turneul de la Stuttgart.
Pentru jucătoarea de pe locul 4 WTA aceasta este cea de-a 19-a finală a carierei și a 5-a din 2024, unde are un bilanț de 25 de victorii și 4 înfrângeri.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo