Liderul mondial din ATP are în prezent 17 titluri de Grand Slam, cu trei mai puține decât Roger Federer și două mai puține decât Rafael Nadal, însă este de părere că este capabil să-i depășească pe ceilalți doi membri ai Big 3. În vârstă de 32 de ani, Nole este cel mai avantajat dintre cei trei din punct de vedere al vârstei. Nadal are 33 de ani, iar Federer are 38 de ani.
"Sunt întotdeauna foarte încrezător în mine. Cred că pot să câştig cele mai multe Slam-uri şi pot doborî recordul de longevitate ca număr unu. Acestea sunt cu siguranţă obiectivele mele clare", a declarat Djokovic, intervievat în cadrul emisiunii In Depth a postului american de televiziune C-SPAN.
Tot mai mulți specialiști ai sportului alb și foști mari tenismeni cred că Djokovic are mari șanse să devină cel mai mare tenismen din câți au existat. Marele campion sârb a arătat o formă incredibilă înainte ca pandemia de coronavirus să oprească în loc tenisul în întreaga lume. El a câştigat, în luna ianuarie, prima ediţie a competiţiei ATP Cup cu echipa Serbiei şi apoi s-a impus pentru a opta oară în carieră la Australian Open, înainte de a câştiga al cincilea său trofeu în turneul de la Dubai, reuşind o serie de 21 de victorii consecutive.
Tenis
McEnroe a dat verdictul! Cine crede că e vinovat în conflictul Djokovic - guvernul australian
ACUM 2 ORE

Novak Djokovic, determinat să-și învingă rivalii în materie de recorduri

În acest moment, elveţianul Roger Federer deţine şi recordul de săptămâni petrecute în fotoliul de lider al clasamentului ATP (310) şi pe cel al săptămânilor consecutive ca număr unu mondial (237), în timp Djokovic are 122 de săptămâni consecutive în fruntea ierarhiei tenismenilor profesionişti şi 282 în total. Federer va împlini 39 de ani în luna august, în timp ce Djokovic a afirmat că se vede jucând până la 40 de ani. "Nu cred în limite. Cred că limitele sunt numai iluzii ale ego-ului sau minţii tale", a mai spus sârbul.

Novak Djokovic domină meciurile directe cu marii săi rivali, sârbul aflându-se atât în fața lui Nadal, cât și a lui Federer

  • Djokovic vs Nadal 29-26
  • Djokovic - Federer 27-23

Ierarhia titlurilor de Grand Slam:

  • Roger Federer 20
  • Rafael Nadal 19
  • Novak Djokovic 17
https://i.eurosport.com/2020/05/14/2818725.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Australian Open
Jaqueline Cristian, prima victorie din carieră într-un turneu de Grand Slam
ACUM 18 ORE
Australian Open
Novak Djokovic se întoarce, în cele din urmă, în Serbia. Inițial voia să rămână la Marbella
ACUM 18 ORE