În urmă cu aproape 5 ani, ISU nu a acordat aviz de funcționare pentru Arenele BNR, astfel că turneul ATP desfășurat an de an în București nu s-a mai putut disputa. Țiriac a fost forțat să mute competiția în Ungaria, la Budapesta, înțelegerea cu maghiarii fiind până în 2020.
Acum, omul de afaceri de 81 de ani spera să readucă tradiționalul turneu în țara noastră, însă nimeni nu a mișcat vreun deget pentru ca problemele de infrastructură, dar și cele juridice să fie rezolvate. Astfel, cel mai mare complex de tenis dedicat din țara noastră stă în paragină, deși cu siguranță că o competiție ca "BRD Năstase Țiriac Trophy" ar fi adus o mulțime de bani la bugetul de stat. În plus, ar fi fost o lovitură de imagine importantă pentru capitala noastră.
În contextul în care nu s-a făcut nimic pentru ca lucrurile să se îndrepte, Țiriac a fost nevoit să găsească o nouă locație. A bătut palma cu familia lui Nole Djokovic, fratele acestuia urmând a organiza competiția la Belgrad.
Tenis
Un tenismen din noua generație i-a pus gând rău lui Novak Djokovic! "El e jucătorul de bătut"
07/12/2022 LA 20:55
"În 2020 s-a terminat contractul turneului de băieți cu maghiarii. Trebuia să vină înapoi, dar în România n-are unde să vină, n-ai unde să joci. Stadionul pe care Ceaușescu l-a făcut în 7 zile - și poți să ma citezi când zic treaba asta, n-am nicio problemă - stă cu lanțuri la porți pentru că cineva îl posedă și în ziua de azi și nu e lege!
E greu să te bați cu morile de vânt, e greu să înțelegi ceva și, când nu înțelegi, e mult mai greu sa pricepi! Atunci, unde să te duci? Nu mă plang, că am plâns destul la început și m-am obișnuit să nu mă mai plâng. Însă cineva, la un moment dat, trebuie sa pună piciorul in prag!
Cine? Nu știu, un politician, unul măcar! Să vadă realitatea și să spună unde mergem! Nu guvernul ăsta, nu guvernul trecut! S-o luăm, domnule, din 1990 și până în ziua de astăzi. Blamez pe noi toți, dar speranța dispare ultima și cred că, până la urmă, generațiile care vor veni vor avea mai mult noroc decat noi", a spus Ion Țiriac pentru Gazeta Sporturilor.
De-a lungul timpului, la turneul de la București au venit nume uriașe: Thomas Muster, Goran Ivanisevic, Alberto Berasategui, Carlos Moya, Nicolas Massu, Gilles Simon, Grigor Dimitrov, Fernando Verdasco, Igor Andreev, Fabio Fognini sau David Ferrer sunt doar câteva exemple.

Tenisul revine la Eurosport, cu Simona Halep în prim plan

În mai puțin de 10 zile, Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, va începe pe programele Eurosport, dar până atunci ne facem încălzirea cu turneul demonstrativ de la Adelaide.
Simona Halep, locul 2 WTA, va disputa primul ei meci din 2021 împotriva liderului WTA, australianca Ashleigh Barty. Partida va avea loc, vineri, 29 ianuarie, în cadrul turneului demonstrativ de la Adelaide, și va putea fi urmărită în direct pe Eurosport 1, după super-disputa Nadal - Thiem.
PROGRAMUL MECIURILOR DIN TURNEUL DEMONSTRATIV ESTE URMĂTORUL:
De la ora locală 19:30 (10:30, ora României)
  • Rafael Nadal (Spania), locul 2 ATP vs Dominic Thiem (Austria), locul 3 ATP
  • Ashleigh Barty, locul 1 WTA - Simona Halep, locul 2 WTA – în direct pe Eurosport 1
Australian Open
Motivul pentru care jucătorii ce excelează la serviciu vor fi avantajați la Australian Open 2023
07/12/2022 LA 17:19
Tenis
Novak Djokovic, considerat favorit cert la Australian Open 2023! "E cel mai bun și merită"
06/12/2022 LA 11:43