Unul dintre cei mai de succes jucători din istoria tenisului, Boris Becker a venit în România și a acordat un interviu în exclusivitate pentru Eurosport. El a salutat anunțul că tot sezonul ATP va fi transmis de Eurosport începând cu 2020.
Germanul, ajuns la 51 de ani, a vorbit și despre o întâmplare amuzantă de la începutul carierei când era antrenat de Ion Țiriac iar acesta a recurs la măsuri inedite pentru a-l ajuta să participe la un meci.
Eurosport.ro: Eurosport a cumpărat toate turneele ATP pentru România și nu numai. Care credeți că va fi impactul pentru tinerii jucători români?
Australian Open
Simona Halep și-a aflat adversara din turul secund de la Australian Open! Românca, mare favorită
ACUM 8 ORE
  • Boris Becker: Eurosport a achiziționat drepturile pentru 3 din cele 4 Grand Slam-uri. A devenit programul numărul 1 de tenis din lume. E normal să își dorească mai multe turnee ATP
Eurosport.ro: Difuzăm toate turneele Grand Slam pe Eurosport
  • Boris Becker: România are o istorie mare în tenis cu Năstase, Țiriac și acum cu Simona Halep. Există o mare bază de fani aici așa că este un lucru foarte inteligent din partea Eurosport.
Eurosport.ro: L-ați menționat pe Năstase, am o întrebare despre Ion Țiriac. Mi-a spus în urmă cu 4 ani că v-a spălat șortul la un turneu de tenis din trecut pentru că v-ați uitat echipamentul. Și mi-a spus că v-a ajutat să reveniți pe teren pentru că șortul era murdar din cauza terenului. E adevărat sau e o legendă?
  • Boris Becker: Ion a fost antrenorul meu mai întâi, apoi mi-a devenit manager. Când aveam 15 ani am fost sprijinit și de Gunther Bosch, iar în relația dintre jucător și antrenor faci multe lucruri care nu sunt pentru persoanele din exterior, inclusiv spălarea șortului sau racordarea rachetei. Iar Ion Țiriac era un om de acțiune.
Eurosport.ro: Așadar, e adevărat.
  • Boris Becker: E adevărat.
Eurosport.ro: Încă o întrebare pentru că vă pregătiți de turneu. Spuneți-mi opinia despre premii egale în tenisul feminin și cel masculin.
  • Boris Becker: Sunt un mare suporter (al acestei idei). Ador tenisul feminin, cred că turneele de Grand Slam nu ar fi la fel fără acest lucru. Îmi plac evenimentele combinate din ATP cu bărbați și femei, și sunt suficienți bani puși în joc așa că hai să-i împărțim.
Boris Becker a venit în România ca să participe la turneul Superbet Rapid & Blitz Chess aflat în egida Grand Chess Tour. La turneu participă și numărul 2 mondial din șah, Fabiano Caruana, Wesley So sau Sergey Karjakin.
Australian Open
Simona Halep, interviu exclusiv despre obiectivul său la Australian Open! "Presiunea e diferită"
ACUM 9 ORE
Australian Open
Australian Open 2022: programul de miercuri. La cât joacă Jaqueline Cristian şi Gabriela Ruse
ACUM 11 ORE