Sofia s-a născut pe 14 noiembrie 1988, la Moscova, dar familia sa a emigrat după doar câteva luni în SUA. Inițial, Alexander și Lena Kenin, părinții ei, merseseră în State în 1987, însă s-au întors în capitala Rusiei pentru a o aduce pe lume pe micuța Sofia.
Tatăl său, Alexander, a fost cel care a avut visul să o transforme într-o jucătoare de tenis. El însuși a cochetat cu sportul alb, dar doar la nivel de amatori. Ca atare, la 5 ani a dus-o în Broward County, Florida, pentru a fi ghidată de Rick Macci. Acesta a văzut imediat potențialul impresionant al puștoaicei și a acceptat să o antreneze. În cele din urmă, parteneriatul a durat 7 ani, tehnicianul care le-a ghidat primii pași lui Andy Roddick, Jennifer Capriati, Maria Sharapova, Serena și Venus Williams, ajutând-o enorm să se dezvolte.
Când am văzut-o prima oară pe Sofia, am zis că e cea mai înfricoșătoare creatură. Era unică, reușea incredibil să se coordoneze și lua mingea mereu din urcare. Racheta era mai mică decât ea, dar avea un talent incredibil. Singura jucătoare pe care am văzut-o să aibă un talent la fel de mare ca Sofia a fost Martina Hingis | Rick Macci
Australian Open
Naomi Osaka nu este dezamăgită după eliminarea de la Australian Open: "Nu sunt Dumnezeu"
ACUM 2 ORE
La 7 ani, Sofia Kenin era mare fan al lui Andy Roddick, jucător care i-a fost un model în viață

Sofia Kenin și pătrunderea în elita tenisului mondial

Succesul la junioare era doar o chestiune de timp, în acest context, iar United States Tennis Association a început să investească enorm în ea, suportând toate cheltuielile. Kenin a avut astfel ocazia să se pregătească de la o vârstă fragedă (7 ani) cu sportivi precum Anna Kourinkova, Jim Courier, Venus Williams sau Todd MArtin.
În 2013, la nici 15 ani, a început să câștige primele sale titluri ITF, iar un an mai târziu și-a făcut debutul în Grand Slamuri, la junioare. A făcut finală la US Open, lucru ce i-a permis, un an mai târziu, să primească un wildcard pentru competiția senioarelor.
În perioada 2015-2018 creșterea sa a fost progresivă, deși nu a reușit să se ridice la nivelul așteptărilor. Deși a fost un copil minune, rezultatele la senioare au încetat să apară.
În 2018, însă, a reușit să își ducă performanțele la alt nivel. A reușit semifinală la Mallorca, victorie împotriva lui Caroline Garcia (primul succes contra unei jucătoare de top 10 WTA) și semifinală la Quebec. Aceste rezultate au adus-o în primele 50 din lume, iar povestea era abia la început.
2019 a fost anul în care Kenin a confirmat, devenind una dintre cele mai bune jucătoare de tip counterpuncher din lume. S-a impus în trei turnee WTA, impresionând prin dăruirea sa și prin faptul că nu cedează ușor în niciun punct. A fost desemnată WTA Most Improved Player of the Year, fiind prima jucătoare din SUA care primește această distincție, după Serena Williams, în 1999. A terminat anul pe locul 14 WTA, având o încredere enormă în propriile forțe.
Acest moral ridicat i-a permis la Australian Open să surprindă pe toată lumea, ajungând până în finala competiției, după un parcurs admirabil. Seria de succese de la Melbourne i-au garantat faptul că, de luni, va intra în top 10 WTA (are garantată poziția a 9-a). Dacă se va impune în ultimul act, Sofia va urca până pe 7, depășind-o pe Serena, urmând a deveni cel mai bine clasată sportivă din SUA.
Toate meciurile de la Australian Open 2020 vor putea fi urmărite pe Eurosport Player. Cele mai interesante dispute vor fi transmise în exclusivitate pe programele Eurosport și vor avea acoperire și pe eurosport.ro. Vodafone este sponsorul transmisiunilor Eurosport de la turneele de tenis de Grand Slam. Urmărește Australian Open pe Eurosport, acasă prin canalele din grila UPC sau oriunde, pe mobil, prin Vodafone TV.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Australian Open
Mannarino - Karatsev - Australian Open
ACUM 2 ORE