Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Partida Simona Halep - Irina Begu, din semifinalele de la Praga, va începe în jurul orei 16.00.

S. Halep vs I. Begu | Prague
Simplu feminin | Semifinală | 15.08.2020 | Centre Court
Finalizat
S. Halep (1)
77
6

I. Begu
62
3
În direct
Actualizări în direct
Cristian Mihală

Actualizat 15/08/2020 la 17:43 GMT+3


7-6, 6-3
Live comment icon
Simona Halep să grăbește spre linia de finiș, obținând un nou break la zero pe serviciul Irinei Begu. Semifinala se încheie cu un retur câștigător în lung de linie trimis de reverul constănțencei, la 91 de minute de la primul serviciu din partidă. A fost egalitate la numărul de lovituri câștigătoare (câte 16), serviciul Simonei a produs din nou un număr mare de duble greșeli (8), însă, per total, Begu a tras de ea pentru a-i da o replică aspră constănțencei, Halep reușind totuși să păstreze frâiele jocului.
7-6, 5-3
Live comment icon
Halep ajunge și ea să finalizeze din preajma fileului, iar calificarea în finală îi este la un game distanță.
7-6, 4-3
Live comment icon
Seria bună a Irinei Begu este zdruncinată, la 40-15, de un lung de linie câștigător al Simonei Halep, care anulează astfel prima minge de game, iar jocul ajunge în prelungiri, după o dublă greșeală. Begu ratează și cu smash-ul, iar Halep obține un nou break, revenind la conducere pe tabelă.
7-6, 3-3
Live comment icon
Halep se vede testată din nou pe serviciu, de loviturile apăsate ale Irinei, care pune totul în joc. Cu finalizare la fileu, Begu își procură două mingi de break, iar Simona cedează sub presiunea impusă de agresivitatea Irinei, scăpând mingea în afara terenului.
7-6, 3-2
Live comment icon
Begu rămâne aproape de Simona Halep, deși frecvența primului serviciu i-a scăzut sub 60%.
7-6, 3-1
Live comment icon
Halep își adjudecă în premieră în acest meci tura pe lansare la zero, în timp ce resursele fizice ale Irinei Begu par tot mai puține.
7-6, 2-1
Live comment icon
Begu se impune cu emoții pe serviciu, Simona Halep forțând egalitatea cu un contre-pied superb. Irina a mizat însă pe cartea atacului și este răsplătită pentru efort.
7-6, 2-0
Simona Halep menține ritmul, confirmă break-ul și, pentru prima dată în acest meci, are avantaj de două jocuri în fața Irinei Begu.
7-6, 1-0
Live comment icon
Simona Halep deschide setul secund cu break, punând și mai multă presiune pe Irina, care suferă vizibil după efortul celor 54 de minute ale primului set.
7-6
Live comment icon
Simona dă drumul la jocul său tipic de pe linia de fund a terenului, iar dreapta o duce în avantaj, 4-2, la schimbul de terenuri din tie-break. După încheierea primelor trei puncte, Halep a câștigat tot până la finalul manșei, un as aducându-i victoria în set, 7-2.
6-6
Live comment icon
Irina nu reușește să pună primul serviciu în teren și cedează din nou primul punct în game-ul pentru set. Halep o ajută însă cu un retur imprecis, iar după ce al treilea punct se încheie cu o nouă greșeală, Begu renunță la mare parte din bandaj. O nouă scurtă ratată îi aduce două mingi consecutive de break Simonei, iar arbitra o și avertizează pe Irina, pentru depășirea timpului alocat pentru serviciu. Irina suferă vizibil, iar Simona Halep duce setul întâi în tie-break.
16.54
Live comment icon
Irina Begu solicită ajutor din partea fizioterapeutului, pentru rănile din palma dreaptă. Perioada lungă de pauză, urmată de aceste dueluri intense de la Praga și-au lăsat amprenta. Begu va reveni pe teren cu un taping care îi cuprinde jumătate de mână.
5-6
Live comment icon
Regula se menține, iar Halep are din nou probleme la serviciu. Vine a șaptea dublă a setului, iar Begu își ia o mică revanșă, reușind o scurtă eficientă. Având din nou trei mingi de break consecutive, Irina o fructifică pe cea din urmă și va servi, din nou, pentru a-și adjudeca manșa. Vestea proastă pentru ea: meciul a ajuns deja la borna de 40 de minute, iar Irina s-a plâns deja către antrenorul său că simte oboseala acumulată.
5-5
Live comment icon
Irinei Begu îi tremură racheta în momentul cel mai important al setului și ratează desprinderea la 1-0 la general. Simona luptă pentru fiecare punct și gestionează bine lansarea spre teu a prietenei sale. Halep își adjudecă astfel primele două puncte, în timp ce Begu îl ia pe al treilea, construindu-și cu răbdare punctul și finalizând ferm cu smash-ul din preajma fileului. La 30-30, se poartă un duel foarte intens pe rever, iar Irina pare că este în avantaj, însă greșește când încearcă să taie ritmul, punând o scurtă ce se oprește în fileu, oferindu-i minge de break Simonei. Halep fructifică din prima, găsind perfect culoarul de passing pe lângă Irina, pentru a relansa setul întâi.
4-5
Live comment icon
Halep intră mai bine cu serviciul în acest game, spre 30-0, dar Irina Begu inventează din culoarul de dublu un nou rever sclipitor, pentru a testa încrederea și vigilența Simonei. Totuși, Simona nu mai clipește și o obligă pe Irina să servească pentru a câștiga manșa.
3-5
Live comment icon
Serviciul Irinei este net peste cel al Simonei în acest moment, iar bucureșteanca se desprinde în premieră la două game-uri pe tabelă.
3-4
Live comment icon
Un game bun pe serviciu, un game slab pe serviciu pentru Simona Halep. E regulă, deja, în acest meci! Principala favorită a tabloului pierde primele trei puncte ale game-ului, însă Irina nu are ce face pe primele două: atacul Simonei pe prima minge e excelent, apoi vine asul. Pe a treia minge de break, Begu ratează de puțin linia, însă Halep îi mai face un cadou - dublă greșeală pentru a patra minge de break. Irina atacă cu reverul în lung de linie, însă trimite imprecis. Își ia însă revanșa cu un atac tot de pe rever, dar în diagonală, iar pe aceasta a cincea minge de break a game-ului Simona scapă mingea în OUT, cedându-și serviciul.
3-3
Live comment icon
Irina Begu reușește un rever în lung de linie spectaculos, care îi câștigă un raliu în care a făcut clar un pas în față pe teren, încercând să schimbele datele ecuației. Bucureșteanca își procură două mingi de game cu atac la fileu, iar o diagonală de rever îi câștigă jocul.
3-2
Live comment icon
Halep și-a recăpătat siguranța la serviciu, fiind extrem de autoritară cu dreapta inversă. Irina are o viteză în minus, iar meciul revine deja în logica normală a lansării. Tribuna goală din fața este asortată cu acest duel: roșu-galben-albastru.
2-2
Live comment icon
Simona Halep repară rapid stricăciunile din game-ul anterior. Are inițiativa de pe linia de fund a terenului, iar Irina greșește, apoi este încurcată puțin și de fileu.