Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Finala de la WTA Praga, dintre Simona Halep și Elise Mertens, se va juca duminică, 16 august 2020, de la ora 14:30. Partida va putea fi urmărit livetext chiar aici, pe Eurosport.ro

S. Halep vs E. Mertens | Prague
Simplu feminin | Finală | 16.08.2020 | Centre Court
Finalizat
S. Halep (1)
6
7

E. Mertens (3)
2
5
În direct
Actualizări în direct
Vlad Dumitrescu

Actualizat 16/08/2020 la 16:11 GMT+3


6-2, 7-5
Live comment icon
GAME, SET, MECI ȘI TITLU PENTRU SIMONA HALEP! Nu este un game ușor! La 15-15, arbitra e nevoită să coboare din scaun pentru a verifica urma mingii, iar decizia o avantajează pe Simona, care primește confirmarea că a reușit încă un winner cu reverul. Imediat vine și al doilea lung de linie câștigător la rând, din poziție similară - ce aduce două mingi de meci. Iar victoria vine! După 93 de minute, 77 de puncte câștigate din totalul de 135 și 21 de lovituri câștigătoare.
6-2, 6-5
Live comment icon
Halep face un nou game bun pe retur, își domină adversara și își procură trei mingi consecutive de break. Mertens se salvează în primă fază cu un lung de linie superb, Halep ratează apoi returul, însă la a treia șansă, românca iese excelent din duelul de rever-cross și preia inițiativa cu dreapta, forțând greșeala adversarei. Principala favorită a turneului de la Praga va servi pentru câștigarea trofeului, după pauză!
6-2, 5-5
Live comment icon
Halep ratează primul punct, comițând o nouădublă greșeală, însă revine folosind bine contre-pied-ul și jucând pe linie. Mertens forțează prea devreme și îi oferă Simonei două mingi de 5-5, iar serviciul româncei pleacă foarte bine din rachetă, încheind conturile pentru moment.
6-2, 4-5
Live comment icon
Halep luptă pentru un nou break și îi dă lovitura de grație lui Mertens la 30-30 cu un atac lung, urmat de finalizare sigură din preajma fileului. Mertens salvează minge de re-break, apoi trece în avantaj după ce Simona trimite puțin afară un passing în diagonală. Game-ul îi revine belgiencei, iar Simona va servi prima dată în acest meci sub presiune. Trebuie spus că, până acum, serviciul româncei a arătat mai bine decât în meciurile de până acum de la Praga, însă, evident, acum urmează un test important. Elise a câștigat ultimele trei jocuri.
6-2, 4-4
Live comment icon
Halep nu este mulțumită de noua sa rachetă, iar după ce pierde primele două puncte pe lansare, pune piciorul pe corzi, împingând pe corzi, în speranța că va rezolva ceva. Mertens are în față triplu break-point, iar după două ratări, găsește un un-doi letal cu reverul, reechilibrând setul secund, la 4-4.
6-2. 4-3
Mertens mai câștigă un game, cu mari eforturi. Chiar și când Simonei i s-a rupt racordajul rachetei, nu a fost simplu pentru Elise.
6-2, 4-2
WTA ne furnizează o informație interesantă: singura victorie a lui Elise Mertens a venit dupșă ce aceasta fusese condusă cu set și break, chiar într-o finală. Însă, în acest moment, am depășit acest scenariu, Simona fiind din nou în avantaj. Totuși, Simona are momente în care își pierde calmul, vociferează, se ceartă pe sine, dar și "loja". Românca își trece în cont un nou hold, la 30.
6-2, 3-2
Live comment icon
Super-reverul Simonei îi aduce acesteia trei mingi de break. Mertens o anulează pe prima cu un atac decis, însă pe a doua comite dublă greșeală și pare că a revenit în corzi!
6-2, 2-2
Halep rămâne atentă și egalează scorul, stând ca un ghimpe în coasta belgiencei.
6-2, 1-2
Live comment icon
Mertens e pe plus la capitolul încredere, iar acest lucru se vede imediat pe tabelă. Au trecut cam 45 de minute de când nu mai fusese în fața Simonei.
6-2, 1-1
Live comment icon
Finala aceasta curgea parcă prea lin pentru Simona. Seria sa fantastică se încheie, parcă previzibil, după un game pe lansare. Halep a căutat să atace mai din scurt, a ratat ținta, iar Mertens fructifică a doua sa minge de break avută în game. Culmea, Simona a jucat de opt ori cu prima minge și nu a comis dublă greșeală în acest game cedat.
6-2, 1-0
Live comment icon
Mertens nu are răspuns în fața Simonei! Halep câștigă al șaptelea său game la rând, cedând 4 din 5 puncte jucate pe prima minge! Este startul ideal de set doi, după un prim act de 38 de minute. Pentru Elise însă, este un veritabil coșmar, pentru în primul set a avut frecvența primului serviciu la 74%, iar eficiența cu prima minge la doar 35%!
6-2
Live comment icon
Simona Halep nu a mai privit înapoi după ce Mertens își adjudecase primele două game-uri ale finalei. Are nevoie de trei mingi de set pentru a se impune, însă în ciuda faptului că multe dintre game-uri au fost lungi și disputate, plusul numărului doi mondial este evident. Șase game-uri la rând, așadar, pentru Simona, care este la un set distanță de titlul cu numărul 21 al carierei.
5-2
Live comment icon
Halep smulge un nou game prețios, fiind parcă determinată să câștige fiecare joc.
  • În primă fază, Mertens se inspiră parcă de la Simona și revine la rândul ei de la 0-40 pe lansare. Returul Simonei, cu dreapta, este foarte eficient în acest meci, însă belgianca este mai inspirată în punctele următoare.
  • Mertens gestionează foarte bine și a patra minge de break avută de româncă, servind apăsat și alegând apoi un contre-pied decisiv.
  • Halep se ține însă scai și are a cincea minge de break - oferită cadou de Mertens cu o dublă greșeală - prima a sa în partidă. Halep a atacat cu reverul în lung de linie, nu i-a ieșit, însă game-ul capătă aspect de maraton, după ce Simona își arată din nou superioritatea de la linia de fund a terenului.
  • A șasea minge de break este cu noroc, iar principala favorită a tabloului de la Praga va servi pentru primul câștigarea primului set - ar fi al șaselea game consecutiv adjudecat de Halep.
4-2
Live comment icon
Simona Halep salvează un game uriaș, revenind de la 0-40 pe lansare și salvând patru mingi de break, per total.
  • Arbitra de scaun este nevoită să intervină din scaun la primul serviciu al Simonei, de la linie nefiind semnalizat out-ul. Din păcate însă, Halep pierde ritmul și comite dublă greșeală în deschiderea game-ului pe lansare. Un moment de sclipire al lui Mertens, urmat de a doua dublă greșeală a româncei aduc triplu break-point pentru a 23-a jucătoare a lumii.
  • Pe a doua minge de break, Mertens forțează și ratează de puțin lungul de linie, iar apoi Simona rezistă bine într-un schimb prelungit, ajungând astfel la egalitate. Din păcate, revenirea ei este stopată de o eroare la voleu, Mertens prinde un retur bun - însă ratează finalizarea și obținerea re-break-ului.
  • Simona se mobilizează și, regăsindu-și siguranța în primul serviciu, închide game-ul, distanțându-se la 4-2 pe tabelă.
3-2
Live comment icon
Halep începe din nou game-ul de retur cu punct câștigat, însă ratează o șansă bună de a se distanța la 0-30, nereușind să treacă dreapta inversă peste fileu. Simona își procură totuși două mingi consecutive de break, finalizând cu smash-ul, iar un rever în lung de linie îi aduce al doilea break și al treilea game consecutiv.
2-2
Live comment icon
Reverul lui Mertens este mai solid și mai productiv în acest start de meci. Belgianca forțează egalitatea, însă Simona găsește un as, prin care revine în avantaj, apoi închide game-ul, după un voleu imprecis al adversarei sale.
1-2
Live comment icon
Halep returnează foarte, foarte bine și o pune în dificultate pe Mertens, chiar pe prima minge. Simona reușește re-break-ul foarte rapid, câștigând game-ul la zero.
0-2
Live comment icon
Mertens își impune să fie agresivă și două erori consecutive ale Simonei Halep îi aduc break-ul.
0-1
Live comment icon
Mertens trece cu bine peste prima tură pe lansare, chiar dacă primul punct al meciului i-a revenit Simonei. Reverul belgiencei a început deja să producă lovituri câștigătoare.