Simona Halep nu a avut cea mai bună zi a ei în circuit, dar a reușit să rămână în meci din punct de vedere mental și să lupte până la ultimul punct. Chiar dacă a încercat constant să-și găsească ritmul, campioana noastră a reușit să treacă de Barbora Krejcikova (118 WTA) după un meci maraton de două ore și 7 minute de joc.
Victoria în trei seturi (3-6, 7-5, 6-2) o califică pe Simona Halep în sferturile turneului de la Praga, acolo unde va da peste poloneza Magdalena Frech (174 WTA). Pentru calificarea în sferturile de la Praga, Simona va primi 5.000 de dolari şi 60 de puncte în clasamentul WTA de simplu. Halep și Frech nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul WTA.

Ce a spus Simona Halep după victoria cu Barbora Krejcikova

Tenis
Mouratoglou vine în România! Evenimentul spectaculos la care va lua parte alături de Simona Halep
ACUM 19 MINUTE
"Ea a jucat grozav și mi-a fost greu să-mi găsesc ritmul. Am reușit asta abia pe final. Serviciu n-a functionat nici el astăzi, dar voi continua să lucrez", a spus Simona la interviul de după meci. În ceea ce privește problemele medicale acuzate în timpul setului secund, Simona a precizat: "Am avut ceva probleme cu umărul, mușchii erau contractați". Pentru Simona urmează acum contruntarea din sferturi cu poloneza Magdalena Frech: "Am urmărit-o în meciul pe care l-a jucat astăzi. Luptă mult și va fi un meci interesant. Dar mă simt pregătită", a conchis Simo.
Pentru Simona Halep acesta este primul turneu pe care îl joacă după întreruperea cauzată de pandemia de coronavirus. La ultima competiție la care a evoluat, Simona a câștigat titlul de la Dubai (a trecut în finală de Elena Rybakina).
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
20/05/2022 LA 12:35
Roland Garros
Ce șanse are Simona Halep de a reveni în top 10 WTA! Chris Evert a analizat situația din clasament
20/05/2022 LA 08:13