Anul 2019 a reprezentat în circuitul feminin de tenis un sezon al premierelor și al rezultatelor înregistrate în mod surprinzător. Spre deosebire de ATP, acolo unde Federer, Nadal și Djokovic se impun la fiecare turneu de Grand Slam de câțiva ani buni, în WTA lucrurile stau diferit. Fiecare jucătoare aflată într-o formă foarte bună are șansa de a obține maximul atunci când participă la un turneu major.
Potrivit informațiilor furnizate de WTA Insider, este pentru prima dată din 2009, de când a fost introdus sistemul Slam/Premier Mandatory/Premier 5 în circuitul feminin de tenis, când nouă dintre cele 13 evenimente au fost câștigate de jucătoare în vârstă de 23 de ani sau mai puțin. Osaka, în vârstă de 21 de ani, s-a impus la Australian Open și Beijing, iar Barty (23 de ani) s-a impus la Roland Garros și Miami.

NextGen din WTA, peste noua generație din ATP

Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Meci epic între Alcaraz şi Berrettini. Halep şi Ruse, eliminate la dublu
ACUM 14 MINUTE
Bianca Andreescu, noua stea din circuitul feminin de tenis, în vârstă de 19 ani, s-a impus anul acesta la US Open, Indian Wells și Toronto. Belinda Bencic (22 de ani) a câștigat în 2019 turneul de la Dubai, iar Sabalenka (21 de ani) a câștigat Wuhan. Dacă în WTA, totul este posibil, în circuitul masculin de tenis este un pic mai dificil să confirmi, asta în condițiile în care reprezentanții grupului de elită The Big Three” sunt în continuare dominanți și aflați în control. Totuși, Daniil Medvedev și Stefanos Tsitsipas se descurcă destul de bine în prezent.
Anul acesta, la feminin, la Australian Open s-a impus Naomi Osaka, la Roland Garros a câștigat Ashleigh Barty, la Wimbledon Simona Halep, iar la US Open a câștigat Bianca Andreescu. Dacă la feminin au existat patru câștigătoare la cele patru turnee majore, la masculin Novak Djokovic și Rafael Nadal și-au împărțit frățește titlurile de anul acesta. Sârbul s-a impus la Australian Open și Wimbledon, iar ibericul la Roland Garros și US Open.
Australian Open
Danka Kovinic, mesaj "războinic" înainte de duelul cu Halep, la Australian Open. Promisiunea făcută
ACUM 20 MINUTE
Tenis
Ora de start la meciul Simona Halep – Danka Kovinic, în al treilea tur la Australian Open 2022
ACUM 2 ORE