Marco Panichi, preparatorul fizic al lui Novak Djokovic, a vorbit într-un interviu în Statele Unite ale Americii, despre cât de strictă este verificarea WADA (n.r.: Agenția Mondială Anti-Doping) când vine vorba de controalele în circuitele ATP și WTA. Fiecare jucător este supus la peste 20 de teste în fiecare sezon.
Majoritatea controalelor sunt făcute fără ca sportivii să fie anunțați, iar dacă nu răspund la contactele WADA, tenismenii riscă o suspendare de câteva luni. ”Este o nebunie cu testele antidoping. În fiecare zi, jucătorii trebuie să comunice celor de la WADA unde sunt. Dacă îți schimbi programul, trebuie să-i suni sau să le trimiți un mail în care să le spui unde ai plecat. Dacă nu ești găsit de două ori, ești suspendat două luni. Trebuie să fii disponibil zilnic, preț de o oră. De obicei, vin acasă la tine la 06:00 dimineața, cât timp dormi. Dacă nu ești acasă, este grav. Un jucător se confruntă cu 20-30 de teste anti-doping pe an”, a mărturisit Marco Panichi, potrivit Tennis World USA,
Preparatorul fizic al sârbului a povestit un episod inedit cu Rafael Nadal: ”Într-o zi, Nadal era pe iaht cu prietenii și a fost nevoit să se întoarcă pentru că au venit cei de la WADA să-l controleze”.
Tenis
Toni Nadal, convins că Djokovic a greșit venind nevaccinat în Australia: "Guvernul n-a avut de ales"
ACUM 18 MINUTE
Mediafax
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Barty - Bronzetti, LIVE pe Eurosport 1, Svitolina - Tan pe Eurosport 2
ACUM 5 ORE
Australian Open
Novak Djokovic nu mai are acces nici la turneele din Spania dacă nu se vaccinează!
ACUM 10 ORE