Marco Panichi, preparatorul fizic al lui Novak Djokovic, a vorbit într-un interviu în Statele Unite ale Americii, despre cât de strictă este verificarea WADA (n.r.: Agenția Mondială Anti-Doping) când vine vorba de controalele în circuitele ATP și WTA. Fiecare jucător este supus la peste 20 de teste în fiecare sezon.
Majoritatea controalelor sunt făcute fără ca sportivii să fie anunțați, iar dacă nu răspund la contactele WADA, tenismenii riscă o suspendare de câteva luni. ”Este o nebunie cu testele antidoping. În fiecare zi, jucătorii trebuie să comunice celor de la WADA unde sunt. Dacă îți schimbi programul, trebuie să-i suni sau să le trimiți un mail în care să le spui unde ai plecat. Dacă nu ești găsit de două ori, ești suspendat două luni. Trebuie să fii disponibil zilnic, preț de o oră. De obicei, vin acasă la tine la 06:00 dimineața, cât timp dormi. Dacă nu ești acasă, este grav. Un jucător se confruntă cu 20-30 de teste anti-doping pe an”, a mărturisit Marco Panichi, potrivit Tennis World USA,
Preparatorul fizic al sârbului a povestit un episod inedit cu Rafael Nadal: ”Într-o zi, Nadal era pe iaht cu prietenii și a fost nevoit să se întoarcă pentru că au venit cei de la WADA să-l controleze”.
Tenis
Detalii de ultimă oră privind starea de sănătate a lui Rafael Nadal! Când vrea să revină pe teren
ACUM O ORĂ
Mediafax
Tenis
Simona Halep a făcut un anunț mare pentru fani: "Mai vreau să joc doi-trei ani"
ACUM 11 ORE
Tenis
Schimbări majore adoptate de ATP. Mai mulți bani și mai multe turnee de top!
ACUM 15 ORE