Simona Halep a fost învinsă în mod categoric în optimile de finală de la Roland Garros de către Iga Swiatek. Campioana noastră a reușit să-și adjudece doar trei game-uri în tot meciul și ulterior, tânăra sportivă din Polonia a cucerit marele trofeu pe zgura de la Paris după o finală disputată în compania campioanei de anul acesta de la Australian Open, Sofia Kenin.
Chiar și așa, jurnaliștii polonezi nu se pripesc și fac o afirmație clară: Simona Halep este cea mai bună tenismenă din lume la ora actuală. Polonezii nici nu o mai iau pe Ashleigh Barty în considerare, care nu a mai jucat un meci oficial de la începutul anului, de când pandemia de coronavirus a izbucnit în toată lumea.

Simona Halep, elogiată în presa din Polonia

Tenis
Simona Halep, nevinovată în ochii unui cunoscut tenismen: "Ar fi făcut asta dacă ar fi vrut!"
01/12/2022 LA 15:38
"Simona Halep este cea mai bună jucătoare din lume”, spune Tomasz Wolfke, unul dintre cei mai apreciați specialiști de tenis din Polonia, într-un interviu pentru Sport.pl, potrivit spotmedia.ro. El afirmă că, având în vedere supremația Simonei Halep, cu atât mai importantă este victoria Igăi din meciul din optimile de finală.
"Meciul dintre Halep și Iga a fost unic. Ash Barty, lidera clasamentului WTA, nu a mai jucat de șase luni. În momentul de față, Simona Halep este cea mai bună jucătoare din lume! Simona a jucat bine cu Iga, dar a câștigat doar trei game-uri. Asta spune totul despre dimensiunea victoriei Igăi de la Paris. A câștigat complet meritat și senzațional. Nimeni nu se aștepta să o învingă pe Halep”, a afirmat Tomasz Wolfke.
De asemenea, Wolfke a afirmat că, în momentul în care a văzut tabloul, se aștepta ca Swiatek să piardă la scor: “Mă gândeam că o să fie la fel ca în 2019. Victoria ei de la Roland Garros este o surpriză incredibilă. E una dintre cele mai mari surprize din istoria sportului polonez”, a adăugat Wolfke.
Tenis
Un sponsor important al Simonei Halep, mesaj special de Ziua Națională! Ce i-a transmis româncei
01/12/2022 LA 13:53
Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
30/11/2022 LA 17:02