Calendarul ATP din fiecare an este foarte bine structurat în ceea ce privește turneele majore. Pe lângă cele 4 Grand Slam-uri, există 9 turnee Masters (1000 de puncte) care prezintă un interes deosebit pentru fani și jucători. De la începutul pandemiei, Mastersul de la Shanghai nu s-a mai disputat, dar va reveni în circuit când problemele se vor rezolva complet.
Dintre cele 9 turnee din seria Masters, 6 se dispută pe hard (unul în sală), iar 3 pe zgură. Iarba este singura suprafață pe care nu se joacă niciun astfel de turneu, dar acest lucru se va schimba cel mai probabil în viitorul apropiat.
Mulți jucători care preferă cea mai rapidă suprafață din tenis se pot declara dezavatajați de faptul că nu au ocazia de a aduna mai multe puncte în perioada lor favorită a anului, iar ATP vrea să echilibreze lucrurile.
Tenis
Alexander Zverev a revenit la antrenamente, la două luni după accidentarea suferită la RG
ACUM 7 ORE
Citește și:

Organizarea unui Masters pe iarbă, obiectivul conducerii ATP

Andrea Gaudenzi, președintelele forului care conduce tenisul masculin, a dezvăluit că se ia în calcul transformarea unui turneu ATP 500 în turneu Masters. Astfel, perioada destinată sezonului de iarbă nu se va mări, dar se vor acorda mult mai multe puncte la unul dintre turneele premergătoare Grand Slam-ului de la Wimbledon. Gaudenzi a sugerat că turneul de la Haale sau cel de la Queens sunt vizate pentru a deveni Masters. În prezent aceste competiții fac parte din seria turneelor ATP 500.
"Sunt trei săptămâni între Roland Garros și Wimbledon. Iarba este singura suprafață pe care nu se joacă un turneu Masters 1000. Asta înseamnă că între Roma și Masters-ul din Canada, din vară, ATP nu are conținut premium pentru fani timp de două luni.
Majoritatea jucătorilor încep sezonul de iarbă cu o săptămână sau două înainte de Wimbledon. Astfel, un Masters pe iarbă are sens, mai ales pe piața mare și importantă a Germaniei, care era piața numărul unu de tenis în anii 1990.Germanii iubesc tenisul și istoria lui. La fel se întâmplă și cu piața din Marea Britanie. Regatul Unitare aceleași șanse ca Germania la un Masters de iarbă. Acolo ar fi avantajul că jucătorii sunt deja la Londra înainte de Wimbledon. Dar Londra are deja Wimbledon-ul. Planul nostru este să aibă loc 10 turnee ATP Masters 1000 în viitor", a spus Gaudenzi pentru Germany’s Tennis Magazine, citat de tennis365.com.
Lista turneelor Masters din circuitul ATP
  • Indian Wells
  • Miami
  • Monte Carlo
  • Madrid
  • Roma
  • Toronto / Montreal
  • Cincinnati
  • Shanghai
  • Paris (in door)
Tenis
Slăbiciunea lui Alcaraz: italienii. Cum l-au transformat eșecurile din 2022 pe spaniol
ACUM 14 ORE
National Bank Open
Simona Halep a aflat când va debuta la Toronto! Anunțul făcut de organizatorii Rogers Cup
ACUM 15 ORE