Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic sunt fără doar și poate cele mai mari trei personalități din istoria tenisului mondial, însă toți trei sunt pe finalul carierei. Momentul retragerii celor trei titani se apropie, iar tenismenii din noua generație nu au reușit să convingă în ultimii ani, cel puțin până la Carlos Alcaraz, care pare cel mai capabil dintre tinerii din circuit.
Totuși, președintele ATP, Andrea Gaudenzi este convins că tenisul masculin se va bucura în continuare de aceeași poularitate și după retragerea lui Federer, Nadal sau Djokovic, asta pentru că noi staruri își vor găsi drumul spre rezultate uimitoare, așa cum s-a întâmplat și cu generația dinainte de cei trei uriași ai sportului alb.
CITEȘTE ȘI:
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
ACUM O ZI

Președintele ATP asigură că tenisul mondial masculin nu depinde de Federer, Nadal sau Djokovic

"Popularitatea tenisului este legată de aspectele psihologice și tactice care se datorează timpului nefixat al meciului. Desigur, însăși frumusețea acestui sport și personalitățile sportivilor ajută și ele. Nu mi-e frică de schimbarea de generații care se va produce. Desigur, îi datorăm mult lui Federer, Nadal și Djokovic pentru tot ceea ce au făcut pentru tenis în ultimii 20 de ani, dar acest sport nu depinde de ei.
Sunt sigur că vor apărea noi vedete care vor atrage publicul. Ne era de asemenea frică de plecarea lui Borg și McEnroe, Sampras și Agassi, dar uitați-vă cine a venit să-i înlocuiască. Nu-mi fac griji pentru că sunt sigur că vor apărea în circuit noi staruri care să ne facă să urmărim acest sport minunat, nu am dubii în această privință", a spus Andrea Gaudenzi în presa din SUA.
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
ACUM O ZI
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
IERI LA 13:43