Gaudenzi vrea să transforme tenisul într-un sport global, pe care să îl poată comercializa mult mai mult. Italianul ocupă funcția de președinte ATP din octombrie 2019, ceea ce i-a permis să analizeze în detaliu aspectele ce pot fi modificate la sportul alb.
Fostul tenismen a vorbit despre diferența de amploare dintre turneele de Grand Slam față de restul competițiilor, dar și despre lipsa de interdependență între circuitele ATP, WTA și ITF.
"Vrem să creăm o experiență pentru fani și să ducem tenisul la un nou nivel. Concurăm cu alte platforme precum Netlfix, servicii de streaming de muzică și cu alte sporturi. Care este problema noastră?
National Bank Open
Simona Halep – Beatriz Haddad Maia, LIVE TEXT în marea finală de la Toronto, de la ora 20.30
PESTE 24 MINUTE
Citește și:
Că suntem fragmentați. Este ATP, WTA, cele patru turnee de Grand Slam și ITF, patru corpuri care funcționează independent. Așa devine dificil să vindem produsul și să le spunem fanilor o poveste consistentă.
Evoluția turneelor de Grand Slam în ultimii 30 de ani este fantastică, ele sunt vârful sportului nostru. Asta va continua să se întâmple, deși turneele de Masters 1000 sunt un produs similar. Uitați-va la Indian Wells, este un event mix care durează zece zile și toți cei din top 100 concurează, este același tablou.
Cu toate acestea, relația dintre popularitate și atenție este cu mult mai mică. Inenția noastră este să dăm putere produsului, dar nu avem ambiția să ajungem la același nivel. Îmi place ideea că cele patru șlemuri sunt cele mai prestigioase turnee, dar ar trebui să îmbunătățim cooperarea cu ele", a declarat Gaudenzi, citat de puntodebreak.
Citește și:

Președintele ATP vrea să cunoască poveștile jucătorilor

Gaudenzi a vorbit de asemenea și despre expunerea în fața mass-media de care poate profita mai mult sportul alb și a adus în discuție documentarul de baschet "The Last Dance", despre ultimul sezon al lui Michael Jordan la Chicago Bulls.
"Nu doar că avem nevoie de jucători pe teren, dar ei trebuie să fie disponibili și în afara lui. Avem nevoie de mai mult conținut, interviuri, documentare pentru media, pentru ca fanii să le cunoască poveștile.
Nu este vorba doar despre cine a câștigat meciul, protagoniștii trebuie să fie expuși. Motto-ul ATP ar trebui să fie: Haideți să ne unim în loc să ne luptăm pentru un procent mic dintr-un premiu de bani.
Vrem ca mai mulți oameni să fie entuziasmați în legătura cu tenisul, deci vrem să arătăm ce este în spatele cortinei ale fiecărui turneu, o latură diferită a jucătorilor, cine sunt ei și ce fac, ce înseamnă să fii profesionist.
Suntem în business-ul divertismentului, deci vrem să spunem povești, meciurile live nu pot fi singurul produs pe care să îl oferim. În prezent, 50% din consumul media nu sunt evenimente live. Ați văzut documentarul 'The Last Dance', cu Michael Jordan? M-a făcut să mă uit mai mult la NBA."
Calendarul de tenis din acest an a atins deja majoritatea turneelor de interes, iar US Open este ultimul turneu de mare șlem care rămâne de disputat. Turneul din New York va avea loc în perioada 29 august-11 septembrie.
National Bank Open
De la suspendarea pentru dopaj, la cea mai în formă jucătoare! Metamorfoza lui Haddad Maia
ACUM 2 ORE
National Bank Open
Simona Halep, moment "neortodox" la Toronto: "Poate nu arată bine, dar mă ajută"
ACUM 3 ORE