Cu cinci titluri de Grand Slam în carieră (a câştigat cel puţin o dată fiecare din cele 4 mari turnee de Mare Şlem), Sharapova a avut un final de carieră cenuşiu, nedrept pentru o mare campioană. Ea s-a chinuit să revină după suspendarea primită după consumarea de meldonium, accidentările repetate determinând-o, până la urmă, să ia decizia de a se retrage.

Cazul de dopaj în care a fost implicată Maria Sharapova

În 2016, la începutul lunii iunie, Maria Sharapova a făcut un anunț public în care mărturisea că a dat greș unui test antidoping efectuat după meciul din sferturile de finală ale Australian Open contra Serenei Williams. Testul cu pricina indica prezența substanței Meldonium, substanță care a fost interzisă de la 1 ianuarie 2016. De altfel, Sharapova a mai fost supusă unui test, pe 2 februarie, la Moscova, test care a indicat aceeași substanță. Maria a admis rezultatele, iar un tribunal din Londra a decis să o suspende pe rusoaică timp de doi ani din circuit, luând de asemenea hotărârea ca punctele și premiul de la Australian Open să fie retrase.
Laver Cup
Cine câștigă a patra ediție a Laver Cup. Pariul lui Roger Federer înaintea evenimentului din Chicago
ACUM 43 MINUTE
Într-un discurs public, Masha a descris sentința ca fiind ,,etrem de dură și nedreaptă” și a dezvăluit că nu știa de existența Meldoniumului pe lista substanțelor interzise, fiind convinsă de faptul că nu a intenționat nici măcar o secundă să încalce regulamentul antidoping. Din acest motiv, Sharapova a făcut imediat un apel la decizia inițială a tribunalului și a reușit să micșoreze perioada de pedeapsă, de la 24 de luni la 15. Totuşi, jocul ei a avut mult de suferit ulterior, nereuşind să îşi mai atingă nivelul de dinainte, pe fondul şi unor probleme medicale repetate.
Shamil Tarpischev, preşedintele Federaţiei de Tenis din Rusia, e extrem de dezamgăit că o mare campioană a trebuit să se retragă astfel şi dă vina pe membrii echipei ei pentru faptul că i-au administrat meldonium.
"Mă aşteptam să ia această decizie de mult timp. Din păcate, nu a mai putut trece peste accidentări şi şi-a pierdut poziţia în clasament. Speram că se va recupera, dar lucrul acesta nu s-a întâmplat şi a trebuit să ia aceasta decizie. A fost o problemă legată de accidentări şi de treabă cu meldoniumul. Situaţia este tristă. Nu pentru că e vorba de dopaj, ci pentru că echipa sa a încălcat regulile jocului. Faptul că a fost în afara jocului timp de un an şi jumătate a fost o lovitura teribilă! Din acest motiv şi-a încheiat cariera prematur", a spus Shamil Tarpischev, citat de GoTennis.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Tenis
Reacția presei internaționale după ce Simona Halep și-a anunțat despărțirea de Darren Cahill
ACUM O ORĂ
Tenis
Ce a însemnat Darren Cahill pentru Simona Halep. Omul din spatele transformării unei mari campioane
ACUM 3 ORE