Cu cinci titluri de Grand Slam în carieră (a câştigat cel puţin o dată fiecare din cele 4 mari turnee de Mare Şlem), Sharapova a avut un final de carieră cenuşiu, nedrept pentru o mare campioană. Ea s-a chinuit să revină după suspendarea primită după consumarea de meldonium, accidentările repetate determinând-o, până la urmă, să ia decizia de a se retrage.

Cazul de dopaj în care a fost implicată Maria Sharapova

În 2016, la începutul lunii iunie, Maria Sharapova a făcut un anunț public în care mărturisea că a dat greș unui test antidoping efectuat după meciul din sferturile de finală ale Australian Open contra Serenei Williams. Testul cu pricina indica prezența substanței Meldonium, substanță care a fost interzisă de la 1 ianuarie 2016. De altfel, Sharapova a mai fost supusă unui test, pe 2 februarie, la Moscova, test care a indicat aceeași substanță. Maria a admis rezultatele, iar un tribunal din Londra a decis să o suspende pe rusoaică timp de doi ani din circuit, luând de asemenea hotărârea ca punctele și premiul de la Australian Open să fie retrase.
Australian Open
Australian Open 2022 Live Blog | Ashleigh Barty vs Danielle Collins se anunță o finală pasionantă
ACUM 7 ORE
Într-un discurs public, Masha a descris sentința ca fiind ,,etrem de dură și nedreaptă” și a dezvăluit că nu știa de existența Meldoniumului pe lista substanțelor interzise, fiind convinsă de faptul că nu a intenționat nici măcar o secundă să încalce regulamentul antidoping. Din acest motiv, Sharapova a făcut imediat un apel la decizia inițială a tribunalului și a reușit să micșoreze perioada de pedeapsă, de la 24 de luni la 15. Totuşi, jocul ei a avut mult de suferit ulterior, nereuşind să îşi mai atingă nivelul de dinainte, pe fondul şi unor probleme medicale repetate.
Shamil Tarpischev, preşedintele Federaţiei de Tenis din Rusia, e extrem de dezamgăit că o mare campioană a trebuit să se retragă astfel şi dă vina pe membrii echipei ei pentru faptul că i-au administrat meldonium.
"Mă aşteptam să ia această decizie de mult timp. Din păcate, nu a mai putut trece peste accidentări şi şi-a pierdut poziţia în clasament. Speram că se va recupera, dar lucrul acesta nu s-a întâmplat şi a trebuit să ia aceasta decizie. A fost o problemă legată de accidentări şi de treabă cu meldoniumul. Situaţia este tristă. Nu pentru că e vorba de dopaj, ci pentru că echipa sa a încălcat regulile jocului. Faptul că a fost în afara jocului timp de un an şi jumătate a fost o lovitura teribilă! Din acest motiv şi-a încheiat cariera prematur", a spus Shamil Tarpischev, citat de GoTennis.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Australian Open
Ashleigh Barty, micuța "bestie" care domină tenisul mondial de 112 săptămâni!
ACUM 7 ORE
Australian Open
Tsitsipas a comentat acuzațiile lui Medvedev după semifinala de la Australian Open: "Nu e matur"
ACUM 8 ORE