Articol scris de Cezara Paraschiv
Circuitele profesioniste de tenis, feminin și masculin, au anunțat joi, oficial, anularea tuturor competițiilor programate în China pentru finalul acestui an lovit puternic de pandemia de coronavirus. WTA-ul are cele mai mare probleme, întrucât întreg finalul de sezon competițional era concentrat în Asia și, în special, în China, o piață extrem de importantă pentru tenisul feminin. Astfel, atât Turneul Campioanelor, cât și tradiționala WTA Race au fost anulate pentru 2020.
În contextul acestor decizii de ultimă oră, președintele WTA, Steve Simon, un om cu mare experiență în fenomen, a recunoscut că tenisul traversează o perioadă cruntă, iar luminița de la capătul tunelului nu se vede foarte clar nici măcar în 2021.
Laver Cup
John McEnroe, după ce Team World a câștigat în premieră Laver Cup: "Vă iubesc pe toți"
ACUM 25 MINUTE
"Încă avem foarte multe probleme, carantina este o realitate cu care ne vom confrunta până la finalul anului. În acest moment, programul pentru fiecare săptămână în parte este provizoriu. Anul acesta este unul de testare, cum putem merge mai departe, cum putem căpăta o anumită mobilitate, pentru că realitatea e că virusul nu va dispărea prea curând. Normalitate în tenis nu vom avea, cel mai probabil, decât în 2022", a transmis Steve Simon.

Tenisul, semiparalizat de coronavirus

Prioritatea tenisului este de a relua cât mai rapid turneele, însă planurile sunt date peste cap de multe ori. ATP a anulat deja primul turneu post-pandemie, refuzând vizita la Washington, de pe 13 august.
De partea cealaltă, WTA a suplimentat numărul de turnee în Europa, însă acestea rămân insuficiente pentru a asigura necesarul măcar pentru sportivele din Top 100.
Nu au fost puține vocile care au vorbit despre faptul că actualul plan de reluare a tenisului este nedrept pentru mulți sportivi, care vor continua să nu aibă access la competiții și, în definitiv, la surse de venit. Și asta pentru că mai multe sportive de top, precum este și Simona Halep, se înscriu la turnee de categorie inferioară, International, la care în mod normal nu ar fi evoluat. Iar US Open-ul, de exemplu, nici măcar nu și-a pus problema să mai organizeze calificări.
Steve Simon recunoaște această problemă, însă consideră că trebuie salvat cât se poate în acest moment.
"Avem nevoie de oportunități pentru sportivii noștri, pentru turneele noastre – să le păstrăm viabile. Nu îți poți permite să pierzi sponsorii sau partenerii media. Dacă nu revii, îi expui la riscuri și mai mari, pentru că turneele s-ar putea să dispară, este o realitate pentru întreg sportul", a transmis președintele WTA, în dialog cu “The National”.
Moselle Open
Bublik, cel mai ciudat punct al anului, în finala de la Metz! Ce a putut face la 6-7, 1-3 cu Sonego
ACUM 2 ORE
Laver Cup
Părinții lui Roger Federer au vorbit în premieră despre retragerea lui Roger. Cel mai dureros moment
ACUM 3 ORE