Simona Halep a anunțat, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, cooptarea în echipa sa a lui Artemon Apostu-Efremov.Simona Halep a publicat sâmbătă o fotografie pe pagina sa de Facebook în care apărea și noul antrenor secund, Artemon Apostu-Efremov. Fotografia postată de jucătoarea de tenis din Constanța este însoțită de mesajul: "Bine ai venit în casa de nebuni, Arti. Suntem fericiți să te avem în echipă".
Artemon Apostu-Efremov a devenit în 2017 antrenorul Irinei Begu, dar în 2018 sportiva a renunțat la colaborarea cu el. Mai apoi, Arti a pregătit-o pentru o scurtă perioadă și pe Mihaela Buzărnescu. În noiembrie, Simona Halep a anunțat că a încetat colaborarea cu antrenorul Daniel Dobre, cel care a ajutat-o să câștige turneul de la Wimbledon. Dubla campioană de Grand Slam a început pregătirile pentru noul sezon la Dubai, acolo unde este însoțită de întreaga echipă, în frunte cu Darren Cahill.

Ce a spus Arti despre colaborarea cu Simona Halep

US Open
Emma Răducanu le-a transmis românilor, prin bunica sa, un mesaj impresionant
15/09/2021 LA 12:43
"După ce s-a încheiat colaborarea mea cu Mihaela Buzărnescu şi cea a Simonei cu Daniel, am fost întrebat dacă sunt interesat să mă alătur echipei. Am acceptat provocarea şi am început antrenamentele. Planul este să facem un pre-sezon cât mai bun, ca o bază solidă pentru 2020 şi ca Simona să câştige cât mai multe meciuri", a spus Artemon Apostu-Efremov pentru Adevărul.
Arti a mărturisit, de asemenea, că este foarte mândru să colaboreze cu un antrenor de calibrul lui Darren Cahill: "Darren este un antrenor excelent, care o cunoaşte pe Simona foarte bine. Acest lucru face tranziţia mai uşoară pentru mine. Pe lângă asta, este o persoană extrem de plăcută şi cu siguranţă voi avea multe de învăţat în preajma lui, cât şi a Simonei", a mai spus Artemon Apostu-Efremov pentru aceeași sursă.
Din echipa Simonei Halep fac parte Darren Cahill, Artemon Apostu-Efremov, Teo Cercel (preparator fizic) și Cosmin Diaconeasa (fizioterapeut). Simona Halep va începe noul sezon competițional la Adelaide (12-18 ianuarie), orașul natal al lui Darren Cahill. Mai apoi, Simona va merge la Melbourne pentru primul turneu de Grand Slam al anului (20 ianuarie – 2 februarie).
US Open
Clasamentul pentru Turneul Campioanelor: Emma Răducanu, salt uriaș. Cum arată TOP 10
13/09/2021 LA 09:12
US Open
"Le-am zis de atunci <Tăceți naibii din gură>!". Navratilova îi ia apărarea Emmei Răducanu
13/09/2021 LA 08:28