Competițiile de tenis din ATP și WTA s-au oprit în martie din cauza pandemiei de coronavirus. Încă de la începutul acestei săptămâni, un orășel din Germania a devenit centrul tenisului mondial. Asta pentru că neamțul Yannick Hanfmann, locul 143 în clasamentul ATP, i-a convins pe organizatorii din Höhr-Grenzhausen să țină un turneu demonstrativ.
Imaginea turneului a fost oferită de Benjamin Hassan, locul 354 ATP, care a ales să evolueze cu mască pe față, din dorința de a nu risca nimic. Chiar dacă specialiștii au avertizat că în regim de efort unui sportiv îi va fi foarte greu să poarte mască, germanul de 25 de ani a părut că nu are vreo problemă. Fotografiile cu el au ajuns pe prima pagină a siteurilor de sport din toată lumea, sportivul cu origini în Liban devenind astfel celebru.

Ce a spus libanezul despre purtarea măștii

Australian Open
Novak Djokovic nu mai are acces nici la turneele din Spania dacă nu se vaccinează!
ACUM 2 ORE
Cred că este rezonabil să porți mască atunci când intri pe teren. Este bine s-o purtăm în viața de zi cu zi – poate nici nu ai habar că ești infectat, așa că o poți folosi să-i protejezi pe cei din jurul tău. Pentru astmatici, de pildă, purtarea măștii poate fi periculoasă, ceea ce este partea negativă a acestei reguli. Nu am ales să port masca de teamă sau ceva. Eu cu partenerul meu de antrenament am avut un meci relaxat, a fost mai mult în glumă. Dar am fost curios să văd cum e să joci un meci cu masca pe față, dacă se poate. După câteva minute de abia mai puteam respira. Este foarte dificil să fii competitiv într-un sport cu masca de protecție pe față - Benjamin Hassan, pentru SPORT1

Despre revenirea la competiții

Pot să vă spun că după o asemenea pauză nu mai ești obișnuit cu stresul fizic. Acesta este cazul tuturor participanților, toți avem bășici în palmă și la picioare și trebuie să ne reobișnuim cu toții.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Australian Open
Tsitsipas - Ymer - Australian Open
ACUM 2 ORE
Australian Open
Emma Răducanu, realistă după prima victorie la Australian Open! Cum a încercat să cucerească fanii
ACUM 2 ORE