David Rocher, arbitru de linie francez, a fost găsit vinovat de încălcarea regulilor privind pariurile sportive stabilite în Programul anticorupţie din tenis (TACP), anunță forul care luptă pentru combaterea corpuției în tenis, prin intermediul unui comunicat de presă.
Rocher a fost găsit vinovat la două capete de acuzare.
TIU a dictat o suspendare de șase luni pentru plasarea pariurilor în perioada ianuarie - octombrie 2019, dar și o pedeapsă mai aspră, 18 luni de suspandare, pentru că arbitrul nu a cooperat ''pe deplin'' în anchetă. Cele două pedepse se aplică simultan, astfel încât David Rocher nu va putea oficia meciuri până pe data de 6 februarie 2022.
Tenis
Simona Halep a făcut un anunț mare pentru fani: "Mai vreau să joc doi-trei ani"
ACUM 9 ORE
Arbitrul de linie a recunoscut prima acuzaţie, dar nu și pe a doua. El va trebui să plătească și o amendă în valoare de 5.000 de dolari.

Pariurile, o tentație pentru oficialii din tenis

Fondată în 2008, Unitatea pentru Integritate în Tenis a dictat suspendări pe viață pentru trei arbitri de scaun din Thailanda (Anucha Tongplew, Apisit Promchai și Chitchai Srililai).
În prezent, din rândul oficialilor mai ispășesc suspendări arbitrul de scaun Alexey Izotov (Belarus, trei ani), Majed Kilani (Turcia, șapte ani) și directorul de turneu Antonis Kalaitzakis (Grecia, 16 luni).
Amintim faptul că printre jucătorii suspendați pe viață pentru probleme legate de pariuri și meciuri trucate se numără și un român, Alexandru Carpen.
Tenis
Schimbări majore adoptate de ATP. Mai mulți bani și mai multe turnee de top!
ACUM 13 ORE
Zavarovalnica Sava Portorož
Sorana Cîrstea, înfrângere la Portoroz, dar în urcare în WTA
ACUM 14 ORE