David Rocher, arbitru de linie francez, a fost găsit vinovat de încălcarea regulilor privind pariurile sportive stabilite în Programul anticorupţie din tenis (TACP), anunță forul care luptă pentru combaterea corpuției în tenis, prin intermediul unui comunicat de presă.
Rocher a fost găsit vinovat la două capete de acuzare.
TIU a dictat o suspendare de șase luni pentru plasarea pariurilor în perioada ianuarie - octombrie 2019, dar și o pedeapsă mai aspră, 18 luni de suspandare, pentru că arbitrul nu a cooperat ''pe deplin'' în anchetă. Cele două pedepse se aplică simultan, astfel încât David Rocher nu va putea oficia meciuri până pe data de 6 februarie 2022.
Australian Open
Australian Open 2022 Live Blog | Două românce la lucru în Ziua 1, Jaqueline Cristian și Gabi Ruse
ACUM 27 MINUTE
Arbitrul de linie a recunoscut prima acuzaţie, dar nu și pe a doua. El va trebui să plătească și o amendă în valoare de 5.000 de dolari.

Pariurile, o tentație pentru oficialii din tenis

Fondată în 2008, Unitatea pentru Integritate în Tenis a dictat suspendări pe viață pentru trei arbitri de scaun din Thailanda (Anucha Tongplew, Apisit Promchai și Chitchai Srililai).
În prezent, din rândul oficialilor mai ispășesc suspendări arbitrul de scaun Alexey Izotov (Belarus, trei ani), Majed Kilani (Turcia, șapte ani) și directorul de turneu Antonis Kalaitzakis (Grecia, 16 luni).
Amintim faptul că printre jucătorii suspendați pe viață pentru probleme legate de pariuri și meciuri trucate se numără și un român, Alexandru Carpen.
Tenis
Mats Wilander crede într-un scenariu care îi va "împăca" pe Federer, Nadal și Djokovic
ACUM 2 ORE
Australian Open
Familia lui Djokovic a rupt în sfârşit tăcerea, după ce Nole a fost expulzat din Australia
ACUM 5 ORE