Britanica Johanna Konta și-a reluat sezonul exact așa cum îl lăsase în momentul intrării în “lockdown”, cu o înfrângere în minimum de seturi în fața reprezentantei Cehiei, Marie Bouzkova (48 WTA). Favorită trei la Top Seed Open, de la Lexington, Konta a reușit să câștige un game în plus comparativ cu duelul din martie, din semifinalele turneului de la Monterrey, însă nu s-a putut apropia de câștigarea vreunui set. După un 6-3, 6-4 în Mexic, Bouzkova i-a administrat a doua înfrângere consecutivă jucătoarei numărul unu a Marii Britanii, 6-4, 6-4, de această dată în Statele Unite. Rezultatul a trecut însă pe planul doi, după ce Konta a avut probleme la inimă de-a lungul partidei, speriindu-i pe fani și organizatori deopotrivă.
„Pulsul îmi crește fără motiv, o ia razna. Nu aveam pic de aer în plămâni. Crește pur și simplu și rămâne acolo sus, ceea ce îmi dă o ușoară stare de amețeală – așa că a trebuit să chem medicul și fizioterapeutul", a povestit Konta, citată de BBC.
Sportiva în vârstă de 29 de ani a povestit apoi ce s-a întâmplat pe teren, în prima parte a duelului său de la Lexington. "Pulsul era foarte, foarte mare când au ajuns ei la mine. Îmi făcusem toate testele și examenele medicale, sunt sănătoasă-tun, dar astfel de lucruri se mai pot întâmpla. Mi-a luat ceva timp să mă liniștesc, dar apoi am reușit, din fericire, să revin la tenis”, a transmis Konta.
Roland-Garros
Botic Van de Zandschulp - Fabio Fognini - Roland-Garros
ACUM 7 MINUTE

Mesaj optimist postat de Johanna Konta, în ciuda senzației de deja-vu

Nu este prima dată când Johanna Konta are probleme cu inima în timpul unui meci. Britanica a avut dificultăți similare la US Open 2016 și anul trecut în Fed Cup, notează presa britanică.
Vremea capricioasă de la Praga a fost, în mod evident, un factor pentru disconfortul resimțit de britanică, semifinalistă anul trecut la Roland Garros și US Open. Partidele au fost amânate cu patru ore din cauza ploii și a unei furtuni puternice, iar meciurile s-au disputat în condiții de umiditate ridicată.
Totuși, pe Twitter, Konta a fost degajată și nu a părut prea afectată de problemele avute: "nu este rezultatul pe care mi l-am dorit, dar sunt extrem de recunoscătoare că pot să concurez din nou. Aștept cu mare entuziasm următoarea mea șansă". Recent, Johanna a anunțat că l-a cooptat în staff-ul său pe experimentatul antrenor suedez Thomas Hogstedt.
Roland-Garros
Carlos Alcaraz a revenit uluitor în meciul cu Albert Ramos! Rezumatul unei partide memorabile
ACUM 8 MINUTE
Tenis
Bianca Andreescu, mesaj emoționant de la Paris: "România este foarte mare în inima mea"
ACUM 8 MINUTE