Bianca Andreescu, ocupanta locului 6 WTA, ar fi trebuit să revină pe terenul de tenis în februarie, la mai bine de trei luni după accidentarea suferită la Turneul Campioanelor. Sportiva de 19 ani face parte din lotul Canadei pentru confruntarea cu Elveția, din play-off-ul pentru turneul final al Fed Cup.
Căpitanul nejucător Heidi El Tabakh a convocat-o pe Andreescu pentru meciurile cu Elveția din Fed Cup, alături de Eugenie Bouchard (212 WTA), Gabriela Dabrowski (436 WTA) și tânăra Leylah Fernandez (207 WTA), în vârstă de doar 17 ani. Confruntarea dintre Elveția și Canada, din play-off-ul pentru turneul final al Fed Cup, va avea loc în perioada 7-8 februarie, la Biel, dar Andreescu va lua o decizie finală privind participarea chiar înainte de duel.
Sylvain Bruneau, antrenorul ei, a explicat că Bianca e în acest moment departe de forma optimă și a lăsat de înțeles că nu se vor face compromisuri.
Tenis
Bianca Andreescu și-a găsit antrenor, după despărțirea de Groeneveld! Cine o pregătește pentru 2023
25/11/2022 LA 13:49
"Suntem în proces de recuperare încă din luna noiembrie. Am făcut mici pași în față. Este în echipa din Fed Cup, dar în acest moment nu a jucat vreun meci de pregătire. Vom vedea cum vor evolua lucrurile în următoarele două săptămâni. Vom vedea dacă va fi pregătită să joace pentru Canada cu Elveția. Planul este să revină pe teren doar când este 100% pregătită din punct de vedere fizic. Speram că va fi la Australian Open, dar nu a fost cazul", a spus Bruneau, citat de WeLoveTennis.

Bianca Andreescu, accidentată la Turneul Campioanelor

Bianca Andreescu a ratat startul sezonului actual, inclusiv Australian Open, ea fiind nevoită se se recupereze după accidentarea suferită la genunchi în timpul meciului cu Karolina Pliskova, de la Turneul Campioanelor, care a avut loc la finalul lunii octombrie.
Andreescu a avut parte de un sezon 2019 extraordinar. Ea a început anul pe locul 107 WTA, însă a urcat până pe poziția a patra, în octombrie, după ce a câștigat turneele de la Indian Wells, Toronto și US Open.
Tenis
Bianca Andreescu face o promisiune pentru 2023! Obiectivul îndrăzneț pe care și l-a stabilit
11/11/2022 LA 12:45
Tenis
OFICIAL | Simona Halep ratează turneul demonstrativ din Dubai! Organizatorii au anunțat echipele
06/11/2022 LA 15:31