După ce în 2020 turneul de la Wimbledon a fost anulat din cauza pandemiei de Covid-19, în această vară competiția a fost organizată, iar reprezentanții Grand Slam-ului din Marea Britanie au putut compensa pierderile din urmă cu un an.
Potrivit jurnaliștilor de la Tennis Head, organizatorii Wimbledon au avut un profit de peste 52 de milioane de euro. Biletele pentru Grand Slam-ul londonez au variat în 2021 de la 30 de euro, la meciurile de pe terenurile mai puțin faimoase, la 90 de euro pentru partidele de pe terenul central, în timp ce tichetele pentru finalele competiției au costat între 270 și 285 de euro.
Profitul din acest an este cu 8 milioane de euro mai mică decât cea înregistrată în 2019, însă turneul britanic a stat mult mai bine acum decât Australian Open, care a avut pierderi de aproximativ 62,7 milioane de euro. Australienii vor compensa, cel mai probabil, la ediția din 2022, la care arenele vor putea fi pline de spectatori.
Australian Open
Novak Djokovic nu mai are acces nici la turneele din Spania dacă nu se vaccinează!
ACUM 3 ORE
Citește și:
Australian Open, primul Grand Slam al anului, se va desfășura în perioada 17 - 30 ianuarie 2022 și va avea acoperire totală pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Australian Open
Tsitsipas - Ymer - Australian Open
ACUM 3 ORE
Australian Open
Emma Răducanu, realistă după prima victorie la Australian Open! Cum a încercat să cucerească fanii
ACUM 4 ORE