Maria Sharapova, fostă ocupantă a locului 1 WTA, şi-a anunţat retragerea din tenis, la vârsta de 32 de ani. Ultima parte a carierei a fost marcată de suspendarea de 15 luni pentru consumul de substanţe interzise, dar şi de numeroase accidentări. Rusoaica are în palmares cinci titluri de Grand Slam. Anunţul a fost făcut chiar de tenismena din Rusia, într-o scrisoare publicată pe site-ul revistei Vanity Fair.
La momentul retragerii, marea campioană din Rusia se află pe poziția cu numărul 373 WTA. Ea a ajuns pe poziția de lider mondial pentru prima data pe 22 august 2005, însă nu a încheiat niciun sezon pe primul loc din clasament. Ea a câștigat 36 de turnee în carieră, 5 dintre acestea fiind de Grand Slam, a câștigat 645 de partide și a pierdut de 171 de ori.

Maria Sharapova nu va reveni asupra deciziei de a se retrage din tenis

Mutua Madrid Open
Simona Halep poate urca într-un clasament istoric dacă se califică în sferturi la Madrid
01/05/2022 LA 17:55
Maria Sharapova a oferit de curând un interviu pentru The New York times, interviu în care a promis că nu va mai reveni niciodată asupra deciziei de a se retrage din tenis, după ce săptămânatrecută a anunțat că-și ia rămas bun de la sportul care a consacrat-o la nivel mondial.
"Se discută mult despre revenirea lui Kim Clijsters după atâția ani, dar vă pot spune cu certitudine că nu voi mai juca tenis niciodată, nu voi proceda așa cum a făcut Kim! Este o etapă din viața mea care a ajuns la final. Este posibil să mai am legătură cu sportul, dar în alte domenii. Ca jucătoare de tenis cu siguranță nu", a afirmat Sharapova pentru ediția tiparită a cotidianului The New York Times.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Tenis
Simona Halep, salt spectaculos în WTA Race. Poziția pe care urcă dacă va câștiga Indian Wells
17/03/2022 LA 08:53
BNP Paribas Open
Halep - Swiatek, prin ochii ESPN. Ce scriu specialiștii despre marele duel din semifinale
17/03/2022 LA 08:20