Novak Djokovic nu joacă la primul turneu de Grand Slam al anului, după un scandal fără precedent în urma căruia a fost expulzat din Australia. În timp ce unii consideră că ceea ce i s-a întâmplat liderului ATP este corect, în contextul în care Nole a refuzat să se vaccineze, alții ar fi vrut ca sportivului din Serbia să i se dea dreptul să joace pentru al 21-lea titlu de Grand Slam din carieră.
Nevaccinat, Djokovic a pierdut acţiunea sa în justiţie în principal pentru că ar fi putut "favoriza un sentiment anti-vaccinare", subliniază Curtea Federală - a cărei decizie a fost luată în unanimitate de cei trei judecători -, într-un raport de 27 de pagini redactat în urma şedinţei de patru ore care a avut loc duminică şi care a putut fi urmărită în direct pe internet.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
IERI LA 12:35

Flavia Pennetta, pronostic sumbru pentru cariera lui Novak Djokovic

Fosta tenismenă din Italia, Flavia Pennetta, are un pronostic nu foarte îmbucurător pentru cariera lui Novak Djokovic, în cazul în care sârbul continuă să refuze vaccinarea împotriva COVID-19: "Ca să fiu sinceră, nu cred că Novak se va răzgândi în privința vaccinului, însă înțeleg că fără acest vaccin, viața lui în circuit se va transforma în iad. Se va întâmpla în curând, pentru că vaccinul devine obligatoriu cam peste tot. Dar trebuie să spun că nu sunt deloc de acord cu modul în care el a fost tratat. Am prieteni nevaccinați ale căror nume nu sunt Novak Djokovic. Sunt pentru alegere. Despre asta trebuie să fie vorba", a spus Pennetta pentru Corriere della Sera.
Pe 5 ianuarie, la sosirea în Australia, Novak Djokovic a fost reţinut pe aeroportul din Melbourne, iar viza sa de intrare, obţinută în urma unei scutiri medicale de la vaccinarea obligatorie impusă de autorităţile australiene, a fost revocată. Cinci zile mai târziu, pe 10 ianuarie, campionul sârb a obţinut în justiţie anularea deciziei de revocare a vizei. El a recunoscut, înt-o postare pe reţelele de socializare, că a comis o eroare umană, cu certitudine nu intenţionată în declaraţia sa de călătorie făcută în faţa autorităţilor australiene, completată de o persoană din staff, care a bifat caseta greşită în legătură cu călătoriile sale anterioare sosirii în Australia.
Australian Open 2022 se vede în exclusivitate pe Eurosport. Toate meciurile de la Melbourne sunt în direct și în exclusivitate pentru România și pe aplicaţia Eurosport Player.
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51