Cel mai talentat şi elegant jucător din istoria sportului a ales ieri să îşi anunţe retragerea. Ultimii ani au fost foarte complicaţi pentru maestrul elveţian, care nu mai jucase un meci oficial de peste un an. În cele din urmă, deşi visa să mai facă un Grand Slam mare, "Swiss Maestro" a decis să se retragă, Laver Cup, de săptămâna viitoare, urmând a fi ultima competiţie oficială în care apare.
Anunţul deciziei sale a fost însoţit de mii de mesaje de felicitare pentru o carieră unică, dar şi de propuneri de a antrena jucători de perspectivă din circuit, pe care să îi ducă în vârful ierarhiei.
Dezvăluirea a fost făcută de bunul său prieten, Severin Luthi. Fost antrenor al lui Federer şi fost căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a Elveţiei, Luthi a explicat că Roger a refuzat politicos propunerile, nesimţindu-se încă pregătit.
Tenis
Ilie Năstase, revoltat de suma cerută de BNR pentru a ceda complexul din Cotroceni
ACUM O ORĂ
"Federer a primit deja câteva oferte de a antrena, dar nu e încă pregătit să ia o astfel de decizie în acest moment", a dezvăluit Luthi pentru Blick.

Federer a spus în trecut că nu va antrena, după retragere

Un detaliu iese în evidenţă din dezvăluirea făcută de Luthi. Acel "nu e pregătit" încă le dă speranţe fanilor elveţianului, în contextul în care Federer spusese în trecut că nu îl vom vedea în loja vreunui jucător de top, nefiind interesat să antreneze în circuitul ATP.
Roger explica anul trecut că iubirea pentru tenis îl va păstra aproape de fenomen, iar de imensul său talent vor beneficia copiii care fac primii paşi în tenis.
"Nu am niciun interes să devin antrenor în circuit. Mai degrabă, dacă va fi să antrenez, mi-ar plăcea să mă ocup de puştii care vin din spate. Să îi inspir pe copii. Ţin minte că m-am antrenat cu Musetti, în Australia, când era junior. Şi cu Sinner, când era un puşti, şi mi-a plăcut foarte mult. Ştiu că Novak şi Rafa adoră la rândul lor să fie pe teren cu copii, cred că le dăm un exemplu minunat", spunea Federer anul trecut pentru tennishead.net.
Laver Cup, ultimul turneu din cariera marelui Roger Federer, este în direct în perioada 23-26 septembrie, pe Eurosport și Eurosport Player.
Laver Cup
Concluziile lui Roger Federer după Laver Cup 2022, ultimul turneu din cariera sa
ACUM O ORĂ
Tenis
Nadal a dezvăluit cum îi spune în particular lui Federer. Ce zice de un meci cu el, pe Bernabeu
ACUM 2 ORE