În contextul în care nu mai există turnee de tenis, din cauza pandemiei de coronavirus, mulți dintre sportivii slab clasați în ierarhia mondială duc o adevărată luptă de supraviețuire. Ca atare, tot mai mulți jucători și oameni cu greutate în tenis au semnalat acest lucru, însă Dominic Thiem este convins că situația financiară a fiecăruia e o oglindă a muncii depuse.
Rebelul circuitului masculin de tenis, Nick Kyrgios, a replicat și a explicat de ce și unde greșește valorosul jucător de tenis din Austria. Kyrgios este de părere că Thiem ar trebui să se pună în locul acelor jucători care nu au în aceste vremuri dificile posibilitățile de care se bucură jucătorii de top.
El încă nu înțelege ideea. Noi, cei din top, suntem plătiți cu sume prea mari și nu sunt îndeajuns de mulți bani pentru toată lumea, e despre a ajuta acolo unde putem, profesioniști sau neprofesioniști, pune-te în locul lor!
US Open
US Open: Top 3 "Tweener" la Flushing Meadows 2021
13/09/2021 LA 14:27

Opinia mai puțin populară a lui Thiem

Thiem a dat câteva declarații controversate înainte de Mutua Madrid Open, turneu care are parte de o donaţie de 150.000 de euro pentru cele două tablouri (ATP şi WTA); învingătorii vor decide apoi ce parte vor oferi jucătorilor şi jucătoarelor cu cele mai mari probleme economice. În afara acestei sume, "50.000 de euro vor fi destinaţi reducerii impactului social al pandemiei de Covid-19", după cum au informat organizatorii într-un comunicat.
Austriacul a lăsat de înțeles că va dona eventualii bani câștigați către cei care chiar au nevoie, și nu pentru colegii din circuit, care sunt neprofesioniști și nu muncesc suficient pentru a își asigura un trai lipsit de griji. Între timp, el a fost descalificat din turneu din cauza conexiunii slabe la internet.
Niciunul dintre jucătorii mai slab clasați nu se luptă pentru viața lor din punct de vedere financiar. Am văzut o mulțime de jucători care nu se dedică 100% sportului, mulți dintre ei sunt total neprofesioniști. Nu înțeleg de ce trebuie să le dăm lor bani. Prefer să donez oamenilor care chiar au nevoie. Nu e nicio profesie pe lumea asta care să îți garanteze succesul sau un venit cert pe tot parcursul carierei. Niciunul dintre noi, cei care am ajuns în top, nu am luat nimic de-a gata, a trebuit să luptăm și să muncim enorm pentru a ajunge unde suntem.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Tenis
"A meritat pe deplin să câștige trofeul!" Ce a spus Thiem despre finala masculină de la US Open
13/09/2021 LA 05:05
US Open
Dominic Thiem, victorie în premieră la US Open 2020 după ce a fost condus cu 0-2 în finală de Zverev
09/09/2021 LA 18:11