Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jakub Mensik, noua senzație din ATP. E mare fan Djokovic și tocmai a obținut victoria carierei, cu Rublev, la Doha

Irina Aldea

Publicat 22/02/2024 la 19:57 GMT+2

Tânărul Jakub Mensik înregistrează un parcurs de vis la turneul de 250 de puncte ATP de la Doha. Cehul, autoproclamat fan al lui Novak Djokovic, s-a calificat în premieră în semifinalele unui turneu ATP după ce l-a învins în minimum de seturi pe principalul favorit, andrey Rublev.

Jakub Mensik, Doha 2024

Credit imagine: Getty Images

Jakub Mensik este noua senzație din tenisul mondial masculin! La doar 18 ani, tânărul jucător ceh a obținut prima victorie în fața unui jucător din Top 5 ATP, învingându-l în minimum de seturi pe Andrey Rublev, principalul favorit la turneul de 250 de puncte ATP de la Doha, cu scorul de 6-4, 7-6 (6), la capătul unui meci care a durat o oră și 38 de minute de joc. Datorită acestui succes, Mensik a devenit cel mai tânăr om care a învins un adversar din Top 5 de la Alcaraz în 2021.
La 18 ani, Mensik va intra în premieră în Top 100 ATP, iar în semifinalele turneului din Qatar se va duela cu Ugo Humbert sau Gael Monfils pentru un loc în finală. Cehul aflat pe locul 116 și-a continuat joi parcursul de vis după ce miercuri îl învinsese pe veteranul Andy Murray într-un meci incredibil care a durat trei ore și 26 de minute de joc.
CITEȘTE ȘI:

Rublev, OUT în sferturi la Doha! Fanul lui Djokovic din Cehia, Jakub Mensik, l-a învins pe rus

La debutul la Doha, Mensik l-a învins pe spaniolul Alejandro Davidovich Fokina, cap de serie nr. 5 (7-6 (3), 6-4) și a trecut de Andy Murray (7-6 (6), 6-7 (3), 7-6 (4)) înainte de victoria carierei în fața lui Andrey Rublev: "Ce pot să spun. A fost o săptămână incredibilă încă de la început. Am jucat foarte bine. Știam că pot juca cu acești jucători mari.
Pentru mine este un sentiment extraordinar să ajung în semifinale, să înving acești jucători buni. Am un sentiment incredibil. Mă simt minunat", a spus cehul la interviul de după meci. La 18 ani și 4 luni, Mensik va fi, începând de luni, cel mai tânăr jucător din Top 100 ATP, titlu care i-a aparținut în aceste luni americanului Alex Michelsen, 19 ani și 4 luni.
Mensik a fost prezentat de ATP înaintea meciului cu Andrey Rublev, iar cehul a dezvăluit că își ia inspirația de la Novak Djokovic, pe care-l admiră enorm: "Inspirația mea în tenis este Novak Djokovic. Datorită lui am început să joc tenis. El este cel mai mare idol al meu. Fără el nu aș fi fost aici", a spus Mensik pentru ATP.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo