Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sorana Cîrstea, victorie convingătoare în primul tur de la Doha! Iga Swiatek, următorul adversar

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 11/02/2024 la 19:20 GMT+2

Sorana Cîrstea a lăsat în spate debutul nefast de sezon, cu cele trei înfrângeri consecutive din Australia, și a reușit a treia victorie din ultima săptămână în Orientul Mijlociu. Ocupanta locului 26 mondial s-a impus fără drept de apel în fața lui Sloane Stephens, scor 6-3, 6-2, în primul tur al turneului WTA 1000 de la Doha.

Sorana Cîrstea

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Daniel Kerekes
În meciul întârziat peste o oră din cauza ploii, Sorana a început excelent împotriva campioanei de la US Open din 2017. Româncă a făcut break alb pe primul game de serviciu al americancei, după care a mai câștigat un game la zero pentru a pune o distanță consistentă în debutul partidei.
Sorana nu a reușit să-și consolideze break-ul, fiind învinsă pe propriul serviciu, Stephens reușind să se apropie la un singur game. Chiar și așa, prima rachetă a României a mai făcut un break la pentru 4-2. Sorana a avut unele probleme pe următorul game de serviciu, dar a reușit într-un final să ducă scorul la 5-2.
Cîrstea a fructificat prima minge de set pe care a avut-o și a încheiat actul de debut al partidei în mai puțin de 40 de minute. Sorana a făcut diferența cu primul serviciu, câștigând 71% din puncte, iar cele 22 de lovituri câștigătoare nu i-au dat nicio șansă adversarei.
Citește și:

Sorana Cîrstea, duel cu Swiatek în turul 2

Sorana a reușit al treilea break în debutul celui de-al doilea set, rupând echilibrul la 1-1. Românca a câștigat și cel mai lung game al partidei la 4-2, după a 5-a șansă de break. Sorana Cîrstea a încheiat meciul într-o oră și 20 minute, la a patra minge de meci.
Pe Sorana o așteaptă în turul 2 de la Doha duelul cu prima favorită a competiției și totodată liderul WTA, Iga Swiatek. Va fi a treia înfruntare dintre cele două, după ce poloneza a câștigat de ambele ori pe hard, la Australian Open 2022, respectiv în sferturile Indian Wells, de anul trecut.
Odată cu această victorie, Sorana devine doar a 7-ea jucătoare din 2009 încoace care câștigă cel puțin un meci de WTA 1000 în 13 sezoane.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo