Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic, sursă de inspirație pentru Naomi Osaka: "De ce nu l-aș copia pe cel mai bun jucător?"

Andrei Nicolae

Publicat 13/02/2024 la 10:48 GMT+2

Naomi Osaka a obținut o victorie importantă pentru moralul ei, în cadrul primului tur al Masters-ului de la Doha, în fața Carolinei Garcia. După meci, nipona a dezvăluit că Novak Djokovic a fost o sursă de inspirație în privința unui anumit aspect din jocul prestat de ea în Qatar.

Naomi Osaka, Novak Djokovic

Credit imagine: Eurosport

Naomi Osaka a obținut a doua sa victorie de la revenirea pe terenul de tenis, după ce a avut un start "fals" de sezon. Eliminată în primul tur la Australian Open și la turneul de la Abu Dhabi, jucătoarea din Japonia a venit la Masters-ul de la Doha și a dat peste Caroline Garcia în primul tur.
După ce franțuzoaica a eliminat-o în primul tur la marele șlem din Melbourne, nipona și-a luat revanșa și s-a impus cu 7-5, 6-4, în aproximativ 1 oră și 30 de minute de joc. Asttfel, Osaka a obținut prima ei victorie la un turneu de Masters după revenirea în circuit.
La finalul partidei, Osaka a vorbit la conferința de presă despre diverse aspecte ale jocului ei, dar și despre ce a îmbunătățit față de ultimele ei partide. În acest sens, fostul lider mondial a dezvăluit că a "împrumutat" returul din jocul ei de la la Novak Djokovic, sportivul considerat cel mai bun din istorie la acest capitol.
Citește și:

Osaka s-a inspirat din jocul lui Djokovic pentru a o învinge pe Garcia

"Modul în care lovesc mingea la retur nu s-a schimbat. Nu mi-am schimbat stilul, dar pot spune că forma s-a schimbat. Obișnuiam să fac un pas și să sar, dar acum o fac cu ambele picioare, pentru că și Djokovic face asta, deci de ce nu aș copia cel mai bun jucător din lume la retur?
Am avut un dialog cu Wim (n.r. Fissete, antrenorul ei) și a fost puțin frustrant să știu că am unul dintre cele mai bune servicii din lume, dar că sunt alte aspecte pe care le pot îmbunătăți", a spus jucătoarea niponă, potrivit Punto de Break.
În turul secund de la Doha, Osaka urmează să dea peste croata Petra Martic, ocupanta locului 67 WTA.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo