Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Swiatek triumfă la primul Masters din 2024. Iga, meci fantastic în finala de la Doha în fața lui Rybakina

Andrei Nicolae

Actualizat 17/02/2024 la 21:17 GMT+2

Iga Swiatek a câștigat primul turneu de calibru Masters din noul sezon, după ce s-a impus la Doha în fața Elenei Rybakina. Poloneza a ajuns la trei titluri consecutive pe teren qatarez, după ce a făcut un meci superb în fața kazahei, favorita cu numărul 3 a competiției.

Iga Swiatek

Credit imagine: Getty Images

Iga Swiatek a cucerit un nou titlu la Masters-ul de la Doha, după ce a învins-o în marea finală pe Elena Rybakina. Partida din Qatar nu a început extrem de bine pentru liderul mondial, care și-a pierdut de două ori serviciul în startul duelului.
Rybakina avea 4-1 în primul set și a servit pentru 5-1, însă Swiatek a făcut la rândul ei un break extrem de important în economia primului act. Kazaha a mai cedat încă o dată pe propriul serviciu, iar situația s-a echilibrat complet, duelul ajungând la scorul de 4-4.
Favorita cu numărul 3 a competiției de la Doha a mai făcut un break pe serviciul lui Swiatek și putea tranșa setul la 6-5, însă și-a cedat și ea serviciul, astfel că soarta primului act s-a decis în tie-break. Acolo, Swiatek a avut nervii mai tari și s-a impus cu 10-8.
Citește și:

Swiatek, campioană la Doha. Poloneza cucerește primul ei titlu din 2024

În actul secund, Swiatek a profitat de ascendentul moral câștigat de pe urma tie-break-ului și a făcut rapid break-ul, la scorul de 1-1. Rybakina nu a mai avut aceeași intensitate în joc precum în primul set, iar poloneza a mai câștigat o dată pe serviciul adversarei sale, ducând scorul la 5-2.
Swiatek a tranșat finala pe propriul serviciu, iar meciul s-a încheiat astfel cu scorul de 7-6, 6-2 în favoarea polonezei, care și-a adjudecat primul ei titlu din 2024 și al șaptelea de nivel Masters din întreaga carieră. Succesul de la Doha este al treilea la rând pentru liderul mondial, care s-a mai impus aici atât în 2023, în fața lui Pegula, cât și în 2022, într-un duel contra lui Kontaveit.
Mai mult decât atât, Iga a încheiat competiția fără set pierdut și a ajuns la 23 de seturi câștigate consecutiv la Doha. Pentru liderul mondial urmează un nou turneu Masters, și anume cel din Dubai, unde se va confrunta cu cele mai bune jucătoare de pe planetă, inclusiv cu Aryna Sabalenka, care a lipsit de la Doha.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo