Rafael Nadal a plătit încă o dată tribut vârstei și epuizării fizice acumulate de-a lungul unei cariere absolut fenomenale. "Matadorul" a sfidat orice regulă de normalitate și a câștigat accidentat meciul cu Taylor Fritz, din sferturile de finală de la Wimbledon, dar astăzi a fost nevoit să-și anunțe retragerea de la Grand Slam-ul londonez, din cauza unei rupturi la mușchii abdominali.
Extrem de trist, Rafa a explicat că nu putea intra pe teren la meciul din semifinala cu Kyrgios, deoarece simțea dureri insuportabile, în special când servea. Astfel, șansa sa uriașă de a realiza Calendar Slam-ul (câștigarea tuturor celor 4 turnee de Grand Slam într-un singur sezon) a fost anihilată.

Rafa Nadal va lispi 3-4 săptămâni din circuit

Tenis
Andy Roddick știe cine e jucătorul care se poate compara cu Federer, Nadal & Djokovic: "E singurul"
IERI LA 11:54
Nadal s-a mai confruntat în carieră cu accidentări și a declarat că se așteaptă să lipsească de pe teren aproximativ 3-4 săptămâni. În această perioadă ibericul va efectua antrenamente ușoare, dar nu va exersa deloc serviciul. Din spusele sale reiese că sezonul american nu este pus în pericol, dar semenele de întrebare cu privire la data revenirii sunt evidente.
"O să lipsesc 3-4 săptămâni din circuit. Experiența mea cu acest tip de accidentare este deja foarte lungă. Mi s-a întâmplat în 2009 la US Open și în alte ocazii. Sper că următoarele săptămâni să-mi permită să mă odihnesc și să mă recuperez, ideea mea este să fiu prezent la Montreal. Voi continua să mă antreneze și să respect calendarul pe care l-am stabilit", a spus Rafa, citat de Marca.
Mastersul de la Montreal este programat în perioada 7-14 august, astfel că Rafa și-a putea marca revenirea la acel turneu dacă recuperarea va decurge conform planului. În caz contrar, reapariția sa în circuit se va produce probabil la Cincinnati, turneu programat între 14 și 21 august. În mod normal, participarea sa la US Open nu ar trebui să fie pusă în pericol, ultimul Grand Slam al anului urmând să aibă loc între 29 august și 11 septembrie.
Evident, dezamăgirea e mare pentru iberic și pentru fanii săi, dar acesta a dat dovadă de o putere metală ieșită din comun, acceptând lovitura primită și privind spre viitor: "Nu sunt fericit, evident, dar mâine voi vedea totul altfel. De obicei sunt o persoană care se uită la lucrurile bune. Nu mă pot plânge de nimic, pentru că mi-a plăcut tot ceea ce am făcut. E enervant pentru că este o accidentare temporară și necesită respectarea unui calendar, dar poți accepta lucrurile doar așa cum vin".
Retragerea lui Nadal de la Wimbledon îi asigură lui Nick Kyrgios prezența în marea finală, unde se va duela cu învingătorul dintre Novak Djokovic și Cameron Norrie, care va avea loc mâine, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 2 și Eurosport Player, de la ora 15:30.
Western & Southern Open
Nadal a confirmat prezența la Cincinnati. Spaniolul, pregătiri pentru ultimul Grand Slam al anului
10/08/2022 LA 21:04
Tenis
US Open organizează un eveniment caritabil pentru Ucraina. Nadal și Swiatek, principalele prezențe
10/08/2022 LA 16:56