Rafael Nadal este unul dintre cei mai mari tenismeni din istorie, iar opiniile sale trebuie luate întotdeauna în calcul. Ibericul nu este cel mai spectaculos jucător, dar a atins performanțe uluitoare datorită altor calități. De obicei, jucătorii care fac spectacol și execută cu ușurință lovituri dificile sunt considerați mari talente, dar marele campion spaniol nu este neapărat de acord cu asta.
Vorbind despre concepția despre talent, Rafa a spus că pentru el cei mai talentați jucători sunt cei care câștigă mereu și își ating obiectivele, indiferent de modul în care joacă.
"Cred că talentul este un lucru pe care oamenii îl confundă puțin. Pentru mine, nu este vorba de a juca frumos sau de a lovi mingea foarte tare. Unii au talent să lovească puternic, alții să nu rateze niciodată vreo minge, alții să lovească grozav slice-ul și alții să se miște foarte bine, dar în tenis, ca în orice sport, scopul final este să câștigi. Pentru mine, rezumatul este așadar clar: cine câștigă este cel care are cel mai mult talent. La Academie, încercăm să promovăm calitățile fiecărui jucător, pentru a-și evidenția talentele, astfel încât să își poată atinge obiectivele", a spus Nadal.
Tenis
Andy Roddick știe cine e jucătorul care se poate compara cu Federer, Nadal & Djokovic: "E singurul"
ACUM 21 ORE
Citește și:

Patrick Mouratoglou, de acord cu Rafa Nadal

La scurt timp după ce Rafa a emis această definiție a talentului în tenis, Patrick Mouratoglou a avut o reacție fermă, subliniind că este total de acord cu ceea ce a spus "Matadorul".
"Sunt complet de acord cu asta, adevăratul talent este să-ți atingi obiectivele", a răspuns Mouratoglou la o postare a paginii Tennis Legend, conform welovetennis.fr.
Este cunoscut faptul că antrenorul Simonei Halep este foarte activ în mediul on-line și are păreri pertinente despre cele mai fierbinți subiecte din tenis. Relația sa cu Carlos Moya, unul dintre antrenorii lui Nadal, nu este cea mai bună, după ce francezul a făcut câteva afirmații care au deranjat anturajul ibericului.
Western & Southern Open
Nadal a confirmat prezența la Cincinnati. Spaniolul, pregătiri pentru ultimul Grand Slam al anului
10/08/2022 LA 21:04
Tenis
US Open organizează un eveniment caritabil pentru Ucraina. Nadal și Swiatek, principalele prezențe
10/08/2022 LA 16:56