Rafael Nadal a fost eliminat în sferturile de finală la Australian Open pe 17 februarie de către Stefanos Tsitsipas. Ibericul a acuzat dureri la spate pe toată durata primului turneu de Grand Slam al anului, iar din acest motiv nu a evoluat nici la ATP Cup, pentru a anu agrava accidentarea. Rafa a ales apoi să ia o pauză de câteva săptămâni și a renunțat la toate turneele rămase la început de an în sezoul de hard.
Acum, marele campion spaniol este pregătit să revină pe terenul de tenis, iar azi a efectuat primul antrenament pe zgură. Rafael Nadal s-a antrenat la propria academie din Manacor, iar partener pe terenul de tenis i-a fost norvegianul Casper Ruud, care a ajuns de două ori în turul trei la Roland Garros, în 2019 și 2020.
Roland-Garros
Moment adorabil la Roland Garros. Cum a fost surprins Rafael Nadal după interviul cu Marion Bartoli
ACUM 9 ORE

Rafael Nadal, pregătiri intense pentru sezonul de zgură

În continuare, Rafael Nadal este marele favorit în sezonul de zgură, iar la Roland Garros e aproape imposibil să nu fie în capul listei de favoriți. Ibericul a câștigat deja 13 titluri pe zgura de la Paris, iar anul acesta va face totul pentru a-și trece în palmares încă un titlu major.
În plus, Rafa e hotărât ca la Roland Garros să-l întreacă pe marele lui rival, Roger Federer, și să devină cel mai titrat jucător de tenis din istorie. În prezent, Nadal și Federer sunt pe primul loc la egalitate, fiecare având câte 20 în palmares. Următorul în acest clasament este Novak Djokovic, care l-a cucerit pe al 18-lea al lui la Australian Open 2021.
Titluri Masters:
  • 1 Novak Djokovic 36
  • 2 Rafael Nadal 35
  • 3 Roger Federer 28
Titluri Grand Slam:
  • 1 Roger Federer / Rafael Nadal 20
  • 3 Novak Djokovic 18.
Meciuri directe:
  • Roger Federer vs Novak Djokovic 23-27
  • Novak Djokovic vs Rafael Nadal 29-27
  • Roger Federer vs Rafael Nadal 16-24.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și fiecare Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Roland Garros
Toni Nadal, între Auger-Aliassime și Rafa! Ce va face la super-duelul din optimile Roland Garros
ACUM 9 ORE
Roland Garros
"Nadal vs. Nadal" în optimi la Roland Garros! Rafa a trecut fără emoții de Van De Zandschulp
ACUM 10 ORE