Rafael Nadal nu mai jucase un meci de la începutul lunii august, când fusese învins la Washington de Loyd Harris. Mult așteptata revenire a ibericului s-a produs astăzi, la turneul demonstrativ de la Abu Dhabi, unde a l-a întâlnit pe Andy Murray, în faza semifinalelor.
Absența îndelungată a lui Rafa nu s-a văzut neapărat, acesta rezistând cu brio unui duel foarte disputat. Primul set a început echilibrat, dar Murray a făcut break-ul când conducea cu 3-2 și apoi a servit excelent, impunându-se cu 6-3.
Tenis
Cine va fi GOAT-ul în tenis, dacă Nadal câştigă Australian Open 2022? Verdictul lui Wilander
ACUM 13 MINUTE
În manșa sencundă, cei doi jucători au mers cap la capă până la scorul de 5-5, fiecarea având șansele lor de a câștiga pe serviciul advers. Tot Murray a fost cel care a rupt echilibrul și a reușit un nou break, pentru ca apoi să servească impecabil pentru victorie, scorul final fiind 6-3, 7-5.
Așadar, revenirea lui Rafa pe teren a însemnat o înfrângere, dar semnalele sunt bune în ceea ce-l privește pe Matador. Murray va juca mâine în marea finală contra lui Andrey Rublev, în timp ce Nadal îl va întâlni pe Denis Shapovalov în meciul pentru locul 3.
Citește și:

Rafa Nadal l-a indicat pe Federer ca cel mai greu adversar din carieră

La conferința de presă de dinaintea turneului de la Abu Dhabi, Rafael Nadal a răspuns la diferite întrebări pe care le-a primit de la jurnaliști. Printre altele, ibericul a fost întrebat cine a fost cel mai dificil adversar din cariera sa. În mod surprinzător, Nadal l-a uitat pe Djokovic și l-a desemnat fără să stea pe gânduri pe bunul său prieten, Roger Federer.
"Bineînțeles că este Roger, am jucat de multe ori, am petrecut o mulțime de ore pe teren. Dacă trebuie să aleg un adversar, atunci este fără doar și poate Roger", a spus Nadal la Abu Dhabi. Nadal și Federer s-au întâlnit până în prezent de 43 de ori, iar spaniolul conduce bilanțul întâlnirilor directe, 26-17. În schimb, Nadal s-a confruntat cu Novak Djokovic de 58 de ori până acum, iar tenismenul sârb are bilanț pozitiv, 30-28.
Ajuns la 35 de ani, Nadal s-a luptat luni de zile cu o accidentare la piciorul stâng şi speră ca la Abu Dhabi să înceapă cu dreptul drumul dificil spre cel mai bun nivel al său. "Sunt super fericit să revin. Nu este vorba de durere. Am avut multe dureri în cariera mea, aproape tot timpul, este vorba mai mult de a putea gestiona durerea şi de a evolua bine. Am nevoie de competiţie. Evident mă simt mai bine, altfel nu aş fi aici. Ştiu că revenirea nu va fi uşoară. Nu am mari aşteptări acum", a declarat Nadal.
Australian Open
Tsitsipas - Medvedev - Australian Open
ACUM 15 MINUTE
Tenis
Medvedev a explicat cum a ajuns în finală la Australian Open. Cum se pregăteşte pentru Nadal
ACUM 26 MINUTE