Fostul atlet spaniol, participant de 3 ori la Jocurile Olimpice, Jose Luis Gonzalez, l-a îndemnat pe Rafael Nadal să nu mai vorbească atât de mult despre accidentările sale, spunând că al său compatriot se complace în "victimizare". Campionul spaniol suferă de 18 ani de o osteonecroză a osului navicular - sau scafoidul tarsian -, denumită şi sindromul Muller-Weiss, o maladie degenerativă "cronică şi incurabilă", din cauza căreia el fost nevoit să pună capăt sezonului 2021 în luna august, din cauza durerilor prea puternice.
El a revenit în circuit la începutul anului şi a reuşit să cucerească al 21-lea titlu de Grand Slam din cariera sa, în luna ianuarie la Melbourne. Ulterior, deși a avut probleme la turneul de la Roma, de la care a plecat șchiopătând, ibericul a revenit la Roland Garros și a cucerit titlul major cu numărul 22, trecând cu bine peste toate limitele fizice impuse de sindromul Muller-Weiss.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Sonego l-a taxat pe Rafa Nadal la Wimbledon: "Vezi așa ceva doar la turnee de categoria a treia!"
ACUM 26 MINUTE

Rafa Nadal, criticat în Spania pentru că "se victimizează"

Cu toate acestea, la Roland Garros a fost nevoie de anestezie a nervului piciorului cu probleme, iar în prezent este supus unei terapii cu radiofrecvență în încercarea de a ajunge la Wimbledon. Deși realizările lui Nadal din acest an sunt remarcabile, Gonzalez, care a reprezentat Spania la trei ediții ale Jocurilor Olimpice, crede că Nadal vorbește despre accidentare mult mai mult decât ar trebui.
"Nu sunt de acord cu Rafael Nadal. Vorbește atât de mult despre accidentările sale. Cred că greșește vorbind atât de mult despre afecțiunile sale în fața opiniei publice, pentru că ar putea fi înțeles ca fiind o victimă. Dacă decizi să mergi la o competiție, este pentru că ești în poziția de a face acest lucru. Trebuie să-ți asumi și să nu te victimizezi. Dacă accepți provocarea, o accepți și nu ar trebui să vorbești despre problemele tale fizice. Trebuie să își asume că trebuie să concureze, punct. Sunt fete în gimnastica ritmică care au mai multe probleme fizice decât Nadal și nu vorbesc despre asta la fel de mult. Și mie mi s-a îndepărtat tendonul patelar", a declarat Gonzalez pentru abc.es.
Rafael Nadal nu a dezvăluit încă dacă tratamentul său a avut sau nu succes și dacă poate ajunge la Wimbledon, dar vineri, pe 17 iunie, va organiza o conferință de presă în care va vorbi pe larg despre participarea sa la Wimbledon, dar și despre faptul că va deveni în premieră tată. Dacă va merge la Wimbledon, Nadal va fi cap de serie numărul 2 și va încerca să mai facă un pas spre Calendar Grand Slam.
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie-10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Wimbledon
Rafa Nadal a clarificat disputa legată de strigătele lui Sonego
ACUM 2 ORE
Wimbledon
Wimbledon, ziua 6, LIVEBLOG | Kyrgios a câștigat un meci epic contra lui Tsitsipas, cu tensiune
ACUM O ZI